Etusivu / Uutiset / Sedun opettajat tapaavat yrittäjiä - Open day starttaa 5.9.
30.8.2017

Sedun opettajat tapaavat yrittäjiä - Open day starttaa 5.9.

Kohtaaminen_HNCK4005_555x312.jpg

Sedun opettajat ovat sopineet tapaamisia yrittäjien kanssa. Opettajat jalkautuvat yrityksiin Yrittäjän päivänä 5.9. Samalla Sedu starttaa pilotin oppilaitosten ja yritysten lähemmästä yhteistyöstä. Pilotin kokemuksista jalostetaan valtakunnallinen malli edistää ammatillisen koulutuksen reformia. Idea on alun perin Etelä-Pohjanmaan yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Heikki Risikon, niin Sedu saa toimia päänavaajana.

Open dayn tavoitteena on
-                        viedä työelämälle tietoa ammatillisen koulutuksen reformista yrittäjyysnäkökulma huomioiden ja
-                        hankkia työelämän näkemystä reformin toteuttamiseen sekä
-                        koota tietoa työelämän osaamistarpeista (mm. työpaikkaohjaajakoulutus ja työpaikan henkilöstökoulutus).

Yrittäjän päivän 5.9.2017 jälkeen opettajat ja kouluttajat vierailevat yrityksissä ja tapaavat työntekijöitä. Tavoitteena on, että kaikki Sedun opettajat pääsevät toteuttamaan Open day -vierailun syksyn aikana.

Opettajan vierailu työpaikalla kestää 2-6 tuntia. Tapaamisen aikana opettaja nostaa keskusteluun Suomen Yrittäjien, Opetushallituksen ja Sedun yhdessä laatimat kysymykset. Keskustelua käydään mm. työvoimatilanteesta, opiskelijoiden yrittäjyysosaamisesta ja digitaalisten sovellusten hyödyntämisestä ja yhteistyön kehittämisestä.

Etelä-Pohjanmaan yrittäjät on lähestynyt jäsenistöään Open day -tiedotteella ja kerännyt listaa yrittäjistä, jotka toivovat saavansa opettajan vierailulle.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja koulutusjohtaja Veli-Matti Lamppu kannustavat kohtaamiseen videolla

Tapahtuman toteuttamiseen osallistuvat Suomen yrittäjien hallinnoima Osaavia opettajia - yrittäviä nuoria -hanke ja Parasta osaamista -verkostohanke, jossa Sedu on osatoteuttaja.

Lisätietoja:
Heikki Risikko, EPY ry:n toimitusjohtaja, p. 050 317 5145
Reija Lepola, Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori, p. 040 830 4256
Aila Ylihärsilä, kehittämispäällikkö, Parasta osaamista -verkostohanke, p. 040 830 2381