Etusivu / Uutiset / Perhepäivähoitaja Merja Perälästä Vuoden Yrittäjyysopiskelija Sedussa
5.9.2017

Perhepäivähoitaja Merja Perälästä Vuoden Yrittäjyysopiskelija Sedussa

Merja Perälä_nettiin.jpg

Vuoden Yrittäjyysopiskelijaksi valittu seinäjokelainen Merja Perälä on suorittanut Sedussa perhepäivähoitajan ammattitutkinnon. – Jo ennen kuin aloitin koulutuksen, tiesin että minusta tulee yrittäjä, hän kertoo.

- Merja on yksi niistä harvoista, joka on perustanut yksityisen perhepäivähoidon, kertoo kouluttaja Päivi Katajamäki. Merja on toiminut yksityisenä perhepäivähoitajana tammikuusta 2017 lähtien. Nykyään on monissa ammatillisissa tutkinnoissa mahdollista suorittaa yrittäjyystutkinnon osa, joka antaa eväitä juuri siihen omaan mahdolliseen suunnitelmaan yrittäjänä toimimisessa. Merja on hyvä esimerkki opiskelijasta, jolla on selkeitä tavoitteita ja suunnitelma siitä, miten yrittäjyyskoulutusta voi hyödyntää, Katajamäki kehuu.

- Opiskelin päätoimisesti 1,5 vuotta Sedussa ja koulutus vastasi hyvin odotuksiani ja antoi eväitä työhöni, Merja kertoo. - Koulutuksen ammatillisessa osassa kävimme läpi mm. varhaiskasvatussuunnitelmaa, rutiinien tärkeyttä hoitolapsen päivässä, havainnollistamista, lasten leikkejä ja lasten sairauksia jne. Suoritin myös EA 1:n ja hygieniaosaamistestin. Koulutuksen aikana opin ymmärtämään lapsia paremmin ja mielestäni kaikkien vanhempien pitäisi käydä tästä koulutuksesta sellainen tiivistetty ja lyhennetty kurssi, miettii Perälä. Yrittäjyysosiota suorittaessani jouduin miettimään omaa liiketoimintasuunnitelmaani ja selvittelemään asioita, joita tähän alaan liittyy. Valmistumiseni jälkeen perustin yksityisen perhepäivähoito Pörriäisenpesän Seinäjoelle.

- Olen tyytyväinen ratkaisuuni, sanoo yrittäjäksi ryhtynyt Perälä. - Työn parhaita puolia ovat leppoisuus ja valinnan vapaus. Saan itse suunnitella päivän ohjelman. Voimme esimerkiksi yhtenä päivänä maalata, toisena leipoa, kolmantena järjestää vaikka puisto-olympialaiset. Oli hienoa huomata, että Seinäjoen kaupunki otti erinomaisesti vastaan yksityisen toimijan.

- Kunnalliset perhepäivähoitajat vähenevät koko ajan ja yksityisille on kysyntää. Uskoisin, että yrittäjänä töitä riittää. Toki tässä työssä on iso vastuu lasten turvallisuudesta ja omastakin työturvallisuudesta. Yksityisenä toimimisen parhaita puolia ovat palkkaus ja työaikojen itse päättäminen. Halutessani voin olla töissä kellon ympäri ja nostaa palkan rahana vapaiden sijasta. Merja Perälä on mielissään saamastaan tunnustuksesta. – Haluan jatkossakin vielä opiskella, sanoo Perälä.