Etusivu / Uutiset / Opinnäytetyönä fiktiivinen someonnettomuus
20.11.2017

Opinnäytetyönä fiktiivinen someonnettomuus

mobile-phone-555x312.jpg

Aina ei tarvitse tehdä asioita samalla tavalla. Tästä on hyvänä esimerkkinä Sedussa ensihoidon koulutuskokeilussa oleva viiden hengen opiskelijaryhmä, joka päätti toteuttaa opinnäytetyönsä hieman eri tyyliin kuin perinteisesti on totuttu näkemään. Keskeinen osa heidän opinnäytetyötään on 21.11. klo 18.34 Twitterissä tapahtuva fiktiivinen #someonnettomuus.

Idea opinnäytetyöhön tuli opettaja Pasi Jaskarilta. – Löysin Twitteristä Lapuan Lukion toteuttaman #titanicilla –projektin. Siitä sain ajatuksen, että tällä tavallahan voisi toteuttaa opiskelijoiden opinnäytetyön, Jaskari kertoo. – Emilia, Jaakko, Joni, Joonas ja Lotta innostuivat ajatuksesta ja lähtivät toteuttamaan sitä.

Mistä tässä sitten on oikeastaan kyse? - Ajatuksena on, että jotain tapahtuu virtuaalisesti tiettynä ajankohtana, Jaskari valottaa salaperäisesti. – Opiskelijat ovat luoneet Twitteriin fiktiiviset hahmot, jotka ovat alkaneet jo elää omaa elämäänsä. Mukana on mm. perustason ensihoitaja Siiri Susi, Sydäniskuri ja Ford Focus – Ralliauto vailla vertaa. Löydät kaikki hahmot Twitteristä hashtagilla #someonnettomuus.

Opinnäytetyöllä on Twitterissä myös oma tilinsä nimellä @Someonnettomuu1. Siellä tiedotetaan projektiin liittyvistä asioista ja annetaan tilannetiedotusta. Opinnäytetyön tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden omaa osaamista aiheeseen liittyen. – Opiskelijat tekevät ensihoidollisen kirjallisen työn annetusta aiheesta. Heidän tulee perehtyä aiheeseen aivan yhtä paljon, kuin perinteisemmänkin toteutustavan kohdalla, tässä vaan toteutus on vähän erityyppinen, Jaskari valottaa.

Seuraa #someonnettomuus-blogia