Taloushallinnon ammattitutkinto

Hakulomake
4.9.2017 - 31.12.2018 Seinäjoki

Koulutuksen kuvaus

Koulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden.

Seuraavat aloituspäivät:

4.9.2017
1.3.2018
4.9.2018

KENELLE

Taloushallinnon ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka hoitaa taloushallinnon tehtäviä kattavasti pienissä tai keskisuurissa organisaatioissa tai suuren organisaation taloushallinnon osastolla. Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittajalla on laaja-alaiset taidot työskennellä alan tehtävissä. Tehtävien hoitaminen edellyttää numerotarkkuutta, huolellisuutta ja jatkuvaa alan kehittymisen seurantaa. Tutkintoa suorittavalla on vankka taloushallinnon osaaminen, jonka hän on hankkinut valitsemansa osaamisalan mukaisissa työtehtävissä.

TAVOITTEET

Taloushallinnon ammattitutkinnossa opiskelun tavoitteena on vahvistaa aikaisempaa osaamista ja päivittää tietoja ja taitoja ajan tasalle. Koulutuksessa saat lisää tietoa ja asiantuntemusta työskentelysi tueksi ja osaamisesi osoittamiseksi suoritat Taloushallinnon ammattitutkinnon. Tutkinto parantaa edellytyksiäsi henkilökohtaiseen menestykseen ja uralla etenemiseen. Koulutuksesta hyödyt sinä itse ja koko työyhteisösi. Opinnoissa eteneminen tapahtuu omaan tahtiin ja kestää n. 1 -1,5 vuotta.

KÄYTÄNNÖLLISTÄ JA JOUSTAVAA

Koulutus toteutetaan pääosin verkko-opiskeluna.  Lähiopetus- ja ohjauspäiviä on n. 6 – 10 pv riippuen valituista tutkinnon osista. Verkko-oppimisympäristön ansiosta opinnoissa eteneminen on joustavaa ja voit valita tarvitsemasi opintojaksot ja kurssit koulutukselle laaditun lukujärjestyksen mukaisesti. Sinulla on mahdollisuus keskustella muiden opiskelijoiden kanssa ohjauspäivillä ja ryhmän keskustelualueella verkossa. Näin saat tilaisuuden oman verkostosi kehittämiseen ja pääset vertaamaan työpaikkasi käytäntöjä muiden käytäntöihin.

Tutkinto suunnitellaan yhdessä sinun ja työnantajasi sekä Sedu Aikuiskoulutuksen kouluttajien kanssa. Tutkintosuorituksesi teet suunnitelman mukaan omalla työpaikallasi työhön liittyvissä taloushallinnon tehtävissä.

TUTKINNON VOI SUORITTAA JOKO VALMISTAVAN KOULUTUKSEN KAUTTA TAI ILMAN.

Valmistavassa koulutuksessa on valittava yksi kolmesta osaamisalasta ja valitun osaamisalan pakollisten tutkinnon osien lisäksi kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Valinnaisiksi tutkinnon osiksi voi valita myös toisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat.

Osaamisalat ja tutkinnon osat:   Tutkinnon perusteet

Kirjanpitäjän osaamisalan pakolliset osat

• Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen
  • Tilinpäätöksen laatiminen

Palkanlaskijan osaamisalan pakolliset osat

• Palkanlaskenta
  • Vuosilomalaskenta

Talousassistentin osaamisalan pakolliset osat

• Taloushallinnon tukipalvelujen hoitaminen
  • Laskutuksen ja myyntireskontran hoitaminen
  • Ostoreskontran hoitaminen

Muut kaikille valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan vähintään kaksi

• Budjetointi
  • Tilinpäätösanalyysin laatiminen
  • Konsernitilinpäätöksen tekeminen
  • Matkajärjestelyjen hoitaminen
  • Palkanlaskennan erityistilanteiden hoitaminen
  • Rahoitussuunnittelu
  • Hinnoittelu
  • Projektin talousohjaus
  • Henkilöstöasioiden hoitaminen
  • Tiiminvetäjänä toimiminen

Ilman valmistavaa koulutusta tutkinnon voi suorittaa, jos tutkinnon suorittajalla on jo tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen ja tutkinnon suorittaminen onnistuu hakeutujan omassa työssä.

Hinta
Tutkintoon valmistavan koulutuksen osallistumismaksu on 350 € + tutkintomaksu 58 €.  Maksuja ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Koulutukseen voi myös hakea Kelan opintotukea, mikäli opintojen päätoimisuus täyttyy. Tutkintomaksua 58 € lukuun ottamatta koulutus on maksuton 20–29-vuotiaille henkilöille, jotka eivät ole suorittaneet ylioppilas- tai ammatillista tutkintoa.

Oppisopimus
Tutkinto ja siihen valmistava koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton, lukuun ottamatta  tutkintomaksua 58 €.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä lähimpään oppisopimustoimistoosi. Seinäjoella sinua palvelee: Sedu Aikuiskoulutus, Oppisopimuspalvelut, puh. 040 868 0627 tai oppisopimus@sedu.fi

Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä (395 €) koulutusrahastosta. Jos näyttötutkinto on henkilön ensimmäinen perusasteen (peruskoulun, keskikoulun tai kansakoulun) jälkeinen tutkinto, stipendin suuruus on 456 €. Lisätietoa: www.koulutusrahasto.fi

LISÄTIETOJA