SoMe- ja verkkokauppakoulutus

Koulutuksen kuvaus

SOME – ja verkkokauppakoulutus

Kohderyhmä Koulutus soveltuu henkilöille, jotka

1) haluavat lisätä osaamistaan sähköisen median käytössä yrityksen tai muun organisaation sähköisessä markkinoinnissa (moduli 1)

2) haluavat toteuttaa yritykselleen verkkosivut tai perustaa verkkokaupan, tai henkilöille, joilla on jo verkkokauppa ja jotka haluavat kehittää osaamistaan verkkokaupassa tai markkinointitaitojaan sosiaalisessa mediassa. (moduli 2 tai kummatkin)

MODULI 1 Sähköinen markkinointi ja sosiaalinen media, 5.9.–17.10.2017, kesto 7 iltaa

Tavoitteet ja sisältö

Koulutuksessa toteutetaan Facebook-sivut, Google my Business – sivu sekä perehdytään sähköisen markkinoinnin ja mainonnan mahdollisuuksiin. Koulutuksessa harjoitellaan laadukkaan tekstin ja kuvan tuottamista sekä harjoitellaan SoMe-kanavien käyttöä.

Koulutukseen osallistujalta toivotaan sujuvaa tietokoneen käyttötaitoa.

Toteutus

Lähiopetus toteutetaan iltakoulutuksena tiistaisin klo 17.15–21.00. Koulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi itsenäistä opiskelua.

o   Sähköisen markkinoinnin perusteet ja johdatus sisällön tuotantoon

o   Domain, hakukoneoptimointi ja googlemainonta

o   Valokuvaaminen ja kuvankäsittely

o   Sosiaalisen median perusteet (Facebook, Instagram, LinkedIn, Blogger) ja some-kanavien mobiilikäyttö

o   Facebook -sivujen tekeminen & Facebook-mainonta

o   Google my Business-sivun tekeminen

o   Maksullinen mainonta sosiaalisessa mediassa

Koulutusillat (tiistaisin): 5.9., 12.9., 19.9., 26.9., ti 3.10., 10.10. ja ti 24.10.

Kouluttaja: Krista Laurila ja Marko Koivuporras

Moduli 2

Verkkosivuston tai -kaupan toteuttaminen, 8.11.2017–24.1.2018, kesto 9 iltaa + 1 lauantai

Tavoitteet ja sisältö

Koulutuksessa toteutetaan verkkosivusto WordPress-julkaisujärjestelmällä (esim. henkilökohtaiset tai yrityksen www-sivut, blogialusta) tai päivitetään aikaisemmin tehdyt verkkosivut. Koulutuksessa laaditaan suunnitelma verkkokaupan toteuttamiseksi ja aloitetaan sen tekninen toteutus sekä opitaan ylläpitämään verkkokauppaa.

Koulutus edellyttää sujuvaa tietokoneen käyttötaitoa.

Toteutus

Lähiopetus toteutetaan iltakoulutuksena keskiviikkoisin klo 17.15–21.00 + yksi lauantai. Koulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi itsenäistä opiskelua.

o   Verkkosivuston suunnittelu

o   WordPress perusteet ja www-sivujen toteuttaminen

o   Verkkokaupan toiminnot ja niiden ylläpitäminen

o   Verkkokaupan tekninen toteutus: WordPress/ WooCommerce

o   Verkkokaupan lisäosat ja kävijätietojen seuranta

o   Verkkokaupan oikeudelliset kysymykset

o   Asiakaspalvelu verkkokaupassa ja verkkokaupan tietoturva

Koulutusillat (keskiviikkoisin): 8.11.2017, 15.11. 22.11., 29.11., 5.12., 12.12., 10.1.2018, la 13.1., 17.1., 24.1.

Kouluttajat: Krista Laurila ja Jarmo Kattelus

Tutkinto Koulutuksen aikana voi suorittaa Liiketalouden perustutkinnosta tutkinnon osat Sähköinen kaupankäynti ja/tai Verkkopalvelujen tuottaminen ja ylläpito tai osia Myynnin ammattitutkinnosta. Tutkinnon osan suorittaminen vaatii työpaikan tai työssäoppimispaikan. Mikäli kiinnostut tutkinnon osan suorittamisesta, otathan yhteyttä ennen koulutuksen alkua mari.saranpaa@sedu.fi

Oppisopimus Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: Sedu Aikuiskoulutus, oppisopimuspalvelut, puh. 020 124 4706 tai oman alueesi oppisopimusviranomaiseen.

Hinta Koulutuksen osallistumismaksu 320 €. Jos haluat osallistua vain moduliin 1, hinta on 180 €. Jos haluat osallistua vain moduliin 2, hinta on 250 €. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Koulutus on maksuton perustutkinnon suorittajille ja oppisopimusopiskelijoille. Tutkinnon suorittajalta peritään tutkintomaksu 58 €.

Lisätietoja kouluttaja Krista Laurila, puh. 044 283 6904, s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi tutkintovastaava Mari Saranpää, puh. 040 868 0833, s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi koulutussihteerit, puh. 020 124 4504, s-posti aikuiskoulutus@sedu.fi Sedu Aikuiskoulutus, Rastaantaival 2, 60200 Seinäjoki

Hakeminen Voit hakeutua koulutukseen ohessa olevan lomakkeen kautta. Kerro hakemuksesesi lisätietoja -kentässä, mihin moduleihin aiot osallistua.

Hakeutuminen

Täytä lomake huolellisesti. Tarkistathan että yhteystietosi ovat oikein