Lämpöpumppuasentaja, Lämmityslaiteasentajan ammattitutkinnon osatutkinto (alle 3 kg) Lämpöpumppulämmityslaitteistotyöt

Täytä lomake huolellisesti. Tarkistathan että yhteystietosi ovat oikein
Hakulomake
7.8.2017 - 31.10.2017 Lapua

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu lämpöpumppualan yrittäjille ja työntekijöille. Koulutukseen hakeutuvilla toivotaan olevan sähkö-, ja/tai LVI-asennuksen perusosaamista. Henkilökohtaistamisen yhteydessä tarkennetaan valmistavan koulutuksen laajuus.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on lämmityslaiteasentajan ammattitutkinnon lämpöpumppulämmityslaitteistotyöt-osan suoritus, sekä saada valmiudet työskennellä lämpöpumppulaitteiden asennus-, huolto- ja korjaustehtävissä.

Koulutuksen jälkeen mahdollisuus hakea Tukesin pätevyystodistusta alle 3 kg kylmäainetta sisältävien laitteiden asennukseen.

Valtioneuvoston asetus 452/2009 (18.6.2009): Alle 3 kg kylmäainetta sisältäviä laitteita asentavan ja huoltajan toiminnanharjoittajan päätoimisessa palveluksessa on oltava vastuuhenkilö, jolla on kotitalouskonealalle tai kiinteiden jäähdytys- tai ilmastointilaitteiden taikka ilmalämpöpumppujen asennukseen ja huoltoon soveltuva koulutus tai tutkinto sekä vähintään vuoden työkokemus toiminnanharjoittajan toimialalta. Vastuuhenkilöllä on oltava hyvät tiedot kylmäalan työturvallisuus-, terveys- ja ympäristölainsäädännöstä, kylmäaineiden käsittelystä sekä kylmätekniikan perusteista.

Toteutus

Koulutus on kestoltaan 10-12 päivää toteutetaan omaehtoisena iltakoulutuksena ( pari iltaa/ viikko klo 17-20.15) ja muutamana lauantaina. Aloitus on 7.8.2017 ja lähipäivien tiheys sovitaan ryhmän kanssa. Lisäksi järjestetään tutkinnonsuoritustilaisuudet asennuskohteissa osana kokonaisuutta.

Sisältö

Kylmä- ja lämmitystekniikan perusteet, lämpöpumppujenrakenne, toiminta, valinta, asennus ja huolto ja lämpöpumppuasennukset.

Osatutkinnon tutkintosuoritustehtävät:
- Lämpöpumppulämmityslaitteiston asennus, käyttöönotto- ja säätötyö
- Alle 3 kg kylmäainetta sisältävän kylmälaitteen jonkin pääosan vaihtotyö
- Kirjalliset tehtävät
- Tulityökorttikoulutus

Mikäli ammatinharjoittaja tai yritys tekee myös sähkötyöt, vaaditaan edellisten lisäksi erillisinä koulutuksina:
- Voimassaoleva sähköpätevyys 3 -todistus. Asentajalle riittää ko. sähkölaiteryhmään kohdistuva rajoitettu sähköpätevyystodistus, mikäli yrityksellä on voimassaoleva SP3. Rajoitetun pätevyyden saaminen edellyttää vähintään kahden vuoden työkokemusta kyseiseen sähkölaiteryhmään kuuluvista sähkötöistä pätevän henkilön alaisuudessa.
- Sähköturvallisuustutkinto
- Sähkötyöturvallisuuskortti

Kaikki tarvittavat kortit voidaan suorittaa Sedu Aikuiskoulutuksessa.

Hinta

Osallistumismaksu on 350 € + tutkintomaksu 58 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Lisätietoja koulutuksesta

aikuiskoulutusvastaava / kouluttaja Leena Tuomisto puh. 0400 761 952
s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi

Sedu Aikuiskoulutus, Sedu Ahjo
Turjankatu 7, 62100 Lapua

Täytä hakemuksesi 30.6.2017 mennessä oheisesta linkistä.

Hakeutuminen

Täytä lomake huolellisesti. Tarkistathan että yhteystietosi ovat oikein