Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Hakulomake
12.9.2017 - 29.5.2019 Seinäjoki

Koulutuksen kuvaus

Kone- ja metallialan perustutkinto uudistuu  ja on 1.8.2017 alkaen nimeltään kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu metallialan työtehtäviin tähtääville aikuisille. Perustutkintoon valmistava koulutus ei edellytä aiempaa koulutusta tai työkokemusta alalta, joten se sopii hyvin esim. alanvaihtajalle.

Tavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on kone- ja metallialan perustutkinnon suorittaminen ja valmistua levyseppähitsaajaksi (koulutus Seinäjoella) tai koneistajaksi (koulutus Lapualla).

Pakolliset tutkinnon osat:
Asennuksen ja automaation perustyöt
-  Valmistustyöt

Suuntaavat tutkinnon osat:
-  Koneistus tai Levy- ja hitsaustyöt

Valinnaiset tutkinnon osat:
- Manuaalikoneistus
- CNC-sorvaus
- CNC-jyrsintä
- CNC-hionta
- CAD/CAM-ohjelmointi
- Teräsrakenne- ja levytyöt
- Levytyökeskuksen käyttö
- Levyjen CNC-leikkaus
- Alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaus
- Hitsaus
- Mekanisoitu ja automatisoitu hitsaus
- Konepajamittaukset
- Ohutlevytyöt
- Robotin käyttö
- 3D-pikavalmistus
- CNC-särmäys
- Moniakselinen CNC-koneistus

Toteutus ja hinta

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena arkisin klo 8.00 – 15.00.

Koulutuksessa on talvi-, kesä- , syys- ja joululomajaksot.
Koulutus on maksuton lukuun ottamatta tutkintomaksua 58 €. Tutkintomaksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Oma taloudellinen toimeentulo opintojen aikana kannattaa miettiä ennen koulutukseen hakeutumista. Koulutukseen voi hakea Kelan opintotukea, Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea tai koulutuksen ajaksi voi hakea työhallinnon omaehtoisen kouluttautumisen tukea. (TE-toimisto arvioi yksilöllisesti, voidaanko opiskelu katsoa työnhakijan tilannetta edistäväksi)

Oppisopimus
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu Aikuiskoulutus, oppisopimuspalvelut, puh. 020 124 4706 tai oman alueesi oppisopimusviranomaiseen.

Mikäli osallistut koulutukseen oppisopimuksella, muista kertoa hakemuksessa minkä oppisopimustoimiston kanssa sopimuksesi on tehty.

Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä (395 €) koulutusrahastosta. Jos näyttötutkinto on henkilön ensimmäinen perusasteen (peruskoulun, keskikoulun tai kansakoulun) jälkeinen tutkinto, stipendin suuruus on 456 €. Lisätietoa: www.koulutusrahasto.fi

kouluttaja Jari Jussila, puh. 040 680 7515
kouluttaja Arto Koskela, puh. 040 680 7520