Etusivu / Työelämän palvelut / Referenssejä / Ejendals Suomi Oy
IT-koulutusta etänä

Kansainvälisesti toimiva Ejendals vaihtoi tuotannonohjausjärjestelmää. Muutokseen valmistauduttiin parantamalla henkilökunnan atk-valmiuksia.

Jalasjärveläinen, kansankielellä Jalaksena tunnettu Ejendals Suomi Oy on vuodesta 2008 saakka ollut osa Ejendals-konsernia, jonka pääkonttori on Ruotsissa, Leksandissa. Ruotsissa valmistetaan käsineitä, Jalasjärvellä jalkineita.

- Fuusiossa yhdistyi kaksi pitkät perinteet omaavaa perheyritystä ja yhteistyöstä oli etenkin myyntipuolella kokemusta jo 80-luvulta saakka, kertoo Ejendals Suomi Oy:n henkilöstöpäällikkönä vuodesta 2010 toiminut Hanna Peltokangas.

Peltokangas vastaa henkilökunnan koulutuksesta ja osaamisen kehittämisestä.

Vuosittainen henkilöstö- ja koulutussuunnitelma

- Laadimme vuosittain henkilöstö- ja koulutussuunnitelman ja etenemme sen mukaisesti. Suuri osa budjetista menee työturvallisuusalalla toimivan yrityksen lakisääteisiin koulutuksiin, jotka liittyvät erilaisiin sertifikaatteihin ja asetuksiin, mutta paljon muutakin koulutusta järjestetään, kuvailee Peltokangas työtään työsuojaimia myyvässä yrityksessä.

Ejendals-konsernissa työskentelee noin 350 henkilöä, joista Suomessa noin 200. Pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja tytäryhtiöt ovat Suomessa, Saksassa ja Venäjällä. Yrityksen toiminnasta noin 60 prosenttia menee vientiin ja myyntiagentteja on ympäri Eurooppaa, mm. Iso-Britanniassa, Norjassa, Tanskassa ja Ranskassa.

Kyllä Jeeves hoitaa

Konserni on siirtynyt uuteen Jeeves-tuotannonohjausjärjestelmään ja muutokseen valmistauduttiin parantamalla henkilökunnan atk-valmiuksia.

- Uudessa järjestelmässä tietokoneita tuli myös enemmän tuotannon puolelle, joten oli tärkeää parantaa työntekijöiden atk-valmiuksia, että ohjelmasta saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti, Peltokangas kommentoi.

Atk-koulutuksen järjestäjäksi valittiin Sedu Aikuiskoulutus ja toteutustapana oli Adobe Connect Pron kautta järjestetty etäkoulutus, jolloin mahdollisimman moni liikkuvasta henkilökunnasta pääsi osallistumaan.

- Osallistumiskynnys pienenee, kun ei tarvitse lähteä mihinkään, vaan koulutukseen pääsi osallistumaan omalta työpisteeltä. Koulutukseen osallistuttiin myös tienpäältä, kun eräs myyntiedustaja parkkeerasi auton asiakaskäynnin jälkeen levähdyspaikalle, laittoi yhteydet kuntoon ja osallistui opetukseen, Peltokangas naurahtaa.

Koulutuksessa käytiin läpi pääasiassa MS Officen eri ohjelmia sekä outlookin käyttöä. Opetustunnit olivat sopivan lyhyitä ja eri teemat toistuivat useampaan kertaan, joten työntekijät pystyivät osallistumaan niihin portaittain töidensä mukaan.

- Koulutus etäyhteyden avulla toimi sujuvasti ja etenkin jo enemmän atk:ta käyttäneet työntekijät hyötyivät siitä. Peltokangas toivoo, että seuraava koulutus windowsin uudesta versiosta toteutettaisiin englannin kielellä, että myös Ruotsin kollegat pääsisivät osallistumaan.

Koulutus kasvun tukena

Konsernin virallinen kieli on englanti ja sitä käytetään sähköposteissa, palavereissa ja raporteissa.

- Olemme hankkineet myös siihen koulutusta ja muun muassa Sedu Aikuiskoulutuksen natiivikouluttaja Julian Dawe on käynyt meitä räätälöidysti opettamassa. Jokapäiväisissä arjen asioissa voimme turvautua maajohtaja Bill Cowardiin, joka auttaa meitä täällä paikan päällä, Peltokangas hymyilee.

- Isojen koulutuskokonaisuuksien lisäksi henkilökuntamme osallistuu pienempiin koulutuksiin jatkuvasti, sillä ilman työturvallisuuskortteja ja myyntihenkilöstön sertifioituja suojainasiantuntijakoulutuksia ei työtä tällä alalla voi tehdä.

Seuraava isompi projekti koulutuksen saralla on kahden vuoden myyntikoulutus koko konsernille.

- Haemme kasvua Euroopasta ja siellä riittää vielä valloitettavia markkina-alueita. Työntekijöiden työturvallisuus ja siihen panostaminen on tärkeä asia yrityksille ja on ilo olla siinä mukana, päättää Peltokangas.