Monialakoulutuksella täsmäosaajia yrityksen tarpeisiin

Härmänmaan palvelukoti Pikkutulppaanin johtaja Sirpa Lammi kertoo, että vaikeavammaisten ja autististen nuorten sekä aikuisten hoitamisessa tarvittavaa erityisosaamista on vaikea löytää työmarkkinoilta. Alalle kuin alalle soveltuva monialakoulutus ratkaisi ongelman.

- Pikkutulppaani tarjoaa kodin neljälletoista asukkaalle. Työtekijöidemme täytyy opetella paljon uutta hoitotyöhön ja ohjaamiseen liittyvää, jota voidaan opettaa vain paikan päällä käytännössä. Tarvitsemme täsmäkoulutettuja työntekijöitä. Yhdessä Sedun kanssa toteutimme tarvitsemamme koulutuksen.

Edullista ja vaivatonta rekrytointia

- Monialakoulutuksella pyritään madaltamaan pienten yritysten kynnystä rekrytointiin, koska uuden työntekijän hankkiminen ja perehdyttäminen on monesti varsin työlästä ja kallista, perustelee kouluttaja Mari Saranpää Sedusta.

Sirpa Lammi kertoo olevansa äärettömän tyytyväinen pääsystä mukaan hyödyntämään Monialakoulutuksen mahdollisuuksia rekrytoinnissa ja uuden työntekijän koulutuksessa. Suurimmaksi osaksi käytännössä tapahtuvan, maksimissaan kahdeksan kuukauden pituisen Monialakoulutuksen puolesta puhuu se, että taloon on saatu kolme uutta työntekijää.

- Motivaatio opiskeluun on kova. Lähihoitajaopiskelijamme kouluttautuu perushoidon lisäksi autististen asukkaiden kuntouttamiseen. Monialakoulutuksen jälkeen hän jatkaa opiskelua oppisopimuksella. Näin saamme edullisesti ja kätevästi tarvitsemaamme syvällistä erityisosaamista riveihimme, iloitsee Lammi antoisasta koulutuskokemuksesta.

Sedu Aikuiskoulutuksessa jatkuu ainakin vuoden 2008 ajan Etelä-Pohjanmaan TE-keskuksen rahoittama Monialakoulutus, joka tarjoaa rekrytointiapua yrityksille Härmänmaan, Järviseudun, Kuusiokuntien, Seinäjoen seudun ja Suupohjan alueilla.