Yhteishankintakoulutuksella lisää osaamista työntekijöille

 - Yhteistyö Sedun kanssa käynnistyi, kun TE-keskuksen tekemästä kartoituksesta selvisi, että yrityksemme kansainvälistymisen ja alan nopean kehittymisen myötä esiin nousi selkeä kieli- ja atk-koulutuksen tarve. Halusimme lisätä myös kylmäalan peruskoulutusta, listaa Lumikko Oy:n kehitys- ja laatupäällikkö Ville Saikkonen lisäpanostuksen pääalueita.

Vuonna 1970 perustettu seinäjokelainen kylmäkonelaitteisiin ja huoltoihin erikoistunut yritys on muutaman vuoden ajan käynnistänyt kotimaan markkinoiden lisäksi myös kansainvälisiä liiketoimintoja Ruotsiin, Puolaan, Slovakiaan ja Tšekkeihin. Kynnykseksi kansainvälisille markkinoille siirtymisessä on osoittautunut kuitenkin heikohko kielitaito, jota lähdettiin joukolla petraamaan.

Kärkikaartissa pysytään kouluttamalla

Vauhtia ja turvallisia tilanteita erityisesti ”kielikynnyksen” ylittämiseen tarjosi Sedun Aikuiskoulutus Yhteishankintakoulutuksellaan. Aikataulussa on pysytty ja tavoitteita on jo saavutettu. - Atk- ja kieliopinnot ovat nyt takana päin, syksyllä käynnistämme kylmäalan peruskoulutuksen. Yrityksemme 60 työntekijästä koulutamme nelisenkymmentä heidän tarpeittensa mukaan. Palaute on ollut myönteistä ja olemme saaneet mitä tarvitsimme.

Saikkonen kertoo, että uusia kylmäasentajia haetaan kokoajan, mutta heitä on vaikea löytää. Yksi vaihtoehto on kouluttaa heitä alalle, toteaa hän jättäen asian vielä avoimeksi. Koulutusvaihtoehtoja Lumikko Oy:lle löytyy esimerkiksi Oppisopimuskoulutuksesta tai tutuksi tulleesta Yhteishankintakoulutuksesta, joka on kätevä vaihtoehto myös työvoiman rekrytointiin sekä lomautuksille ja työttömyysuhan alaisten työntekijöiden uudelleen kouluttamiseen.

Sedu vastannut koulutusjärjestelyistä ammattitaidolla

Kehitys- ja laatupäällikkö nauraa, etteivät koulutusjärjestelyt ole harteita painaneet, sillä päävastuun on kantanut koulutusyhteistyökumppani Sedu vankalla ammattitaidollaan. Yrityksen panostus on ollut kuitenkin merkittävä, sillä se tarjoaa koulutustilat ja osan työajasta opiskeluun sekä kustantaa noin 60 prosenttia koulutuksen kustannuksista, loput saadaan TE-keskukselta.
- Uskon panostuksemme motivoivan enemmän opiskeluun kuin omaehtoinen opiskelu motivoisi. Lisäksi tutussa ympäristössä ja porukassa on helpompi ja ”turvallisempi” opiskella uusia asioita.