Postin tarpeista potkua uudelle ammattitutkinnolle

 - Rahan arvoisia kehitysideoita, palkittavia laatutekoja, yhteistyön parantumista eri prosessien välillä ja viimeisintä tietoa, luettelee Itella Oyj:n (entinen Suomen Posti) henkilöstökonsultti Jyri-Jukka Laitinen koulutusyhteistyön tuloksia Seinäjoen koulutuskeskuksen kanssa.

Kun posti 90-luvun alussa muuttui liikelaitokseksi ja osakeyhtiöksi, menetettiin samalla osa ammatillista osaamista postimieskurssien lakkauttamisen myötä. Koulutustarpeiden lisääntyessä suunniteltiin eri tahojen kanssa yhteistyössä oppisopimuksella toteutettava Viestinvälitys- ja logistiikkapalvelujen ammattitutkinto. Sedun Aikuiskoulutus oli mukana tutkinnon suunnittelussa.

- Halusimme tarjota perustyötä tekeville työntekijöille ammattitutkinnon ja antaa mahdollisuuden opiskella palkallisen työn ohessa. Lisäksi hyvä koulutustaso nostaa yrityksen arvostusta, joka korostuu entisestään uusia työntekijöitä rekrytoitaessa, kertoo Laitinen.

Sedu joustava yhteistyökumppani - oppisopimus järkevä koulutusmuoto

Itella kouluttaa Viestinvälitys- ja logistiikkapalvelujen ammattitutkinnolla 500 työntekijäänsä vuoteen 2008 mennessä. Puolitoista vuotta kestävässä monimuoto-opiskeluna toteutettavassa ammattitutkinnossa 80 prosenttia on työssä oppimista ja loput teoriaa. Toimivalla ja koulutusmyönteisellä yhteistyöllä tarjotaan työntekijöille myös jatkokoulutusmahdollisuuksia, joista tuota pikaa käynnistyy erikoisammattitutkinto.

- Lisäksi ylläpidämme jatkuvasti esimies- ja asiantuntijatehtäviin suuntautuneiden koulutusta. Oppisopimus on yksi parhaita ja järkevimpiä tapoja kouluttaa uusia työntekijöitä silloin, kun
koulutusyhteistyökumppani on joustava, ymmärtää yrityksen lähtökohdat ja roolit sekä vastuualueet ovat selkeät. Sedun kanssa nämä toteutuivat erityisen hyvin.