Etusivu / Työelämän palvelut / Case Piristeel

Piristeel tähtää korkeaan laatuun


Lapualainen Piristeel Oy on ollut mukana Sedu Aikuiskoulutuksen hallinnoimassa Sopimushankkija II -projektissa alusta saakka ja saanut hankkeelta apua toimintajärjestelmän auditointiin.

- Meillä oli ennestään olemassa laatujärjestelmä, mutta hankkeen avulla oli mahdollisuus tehdä kaikki viimeisen päälle oikein ja varmistaa, että toiminta on johtamisjärjestelmästandardien vaatimusten mukaista, kertoo Piristeel Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Piri.

Piristeelin toimintajärjestelmä sertifioitiin ISO 9001:2008 standardin mukaisesti toukokuussa 2011. Sertifioinnin myönsi Bureau Veritas Certification, joka on kansainvälinen markkinajohtaja johtamisjärjestelmien sertifioinnissa. Sertifikaatti kattaa sadevesijärjestelmien, kourukoneiden, kattoturva- ja tikasjärjestelmien sekä pelastautumisluukkujen suunnittelun, valmistuksen ja myynnin. Sertifiointi tehtiin Piristeelin jokaiseen neljään toimipisteeseen.

Johtamisjärjestelmään liittyvä koulutus ja konsultointi ostettiin LC Logistics Center Oy:stä Kauhajoelta ja rahoitettiin Sopimushankkija II –hankkeen kautta.

Johtamisjärjestelmän merkitys

Piristeel on asettanut selkeät tavoitteet toiminnan kehittämisestä. Järjestelmän avulla tähdätään toiminnan jatkuvaan parantamiseen. 

– Koko henkilöstömme on sitoutunut järjestelmässä kuvattuihin toimintaprosesseihin, mikä takaa jatkuvan kehittymisen ja korkean laadun, kuvailee Piri sertifikaatin merkitystä.

Johtamisjärjestelmä ohjaa Piristeelin sisäistä toimintaa ja määrittelee miten asiat hoidetaan. Järjestelmän avulla toimintaa saadaan myös dokumentoitua ja seurattua vuositasolla esim. asiakas- ja tuotepalautteita sekä toimitustietoja. Tietyt toiminnan pullonkaulat saatiin myös selvitettyä.

Sertifikaatti tuo uskottavuutta

Vaikka johtamisjärjestelmä onkin enemmän sisäinen työkalu, tuo se myös uskottavuutta asiakkaiden, toimittajien ja rahoittajien suuntaan. Järjestelmää päivitetään säännöllisesti ja ulkopuoliset auditoijat seuraavat tilannetta.

– Toiminnastamme ei löytynyt sinänsä mitään korjattavaa, mutta tiettyihin asioihin kiinnitettiin huomiota ja niitä seurataan auditoinneilla, Piri kertoo. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta.