Etusivu / Työelämän palvelut / Case Kylpylä Kivitippu

Sedu Aikuiskoulutus ja Kylpylä Kivitipun henkilöstö puhaltavat yhteen hiileen

Lomayhtymä ry:n omistama Kylpylä Kivitippu on koko parikymmenvuotisen toimintahistoriansa ajan korostanut henkilöstön osaamisen ja yhteistyötaitojen kehittämisen merkitystä. Yhteisestä, koko henkilökuntaa koskevasta hankkeesta oli kuitenkin kulunut kymmenisen vuotta, kun Yhteen hiileen –hanketta alettiin alkutalvesta 2007 suunnitella.

Sedu Aikuiskoulutuksen asiantuntijarooli hankkeessa merkittävä

Sedu Aikuiskoulutus on ollut tiiviisti mukana hankkeen haku- ja toteutusvaiheessa. ”Hanke on ollut pitkä ja tapahtumarikas, mutta Sedu Aikuiskoulutus on saanut pidettyä sen selkeänä ja hyvin jäsenneltynä”, kommentoi Liinamaa yhteistyökumppaninsa toimintatapaa. Koulutus- ja konsultointipäivien teemat ja toteutukset on suunniteltu Sedu Aikuiskoulutuksen toimesta ja niihin ollaan oltu Kivitipussa erittäin tyytyväisiä.

Hanke aloitettiin toukokuussa koko henkilöstön arvoprosessilla. Kivitipun arvoiksi muodostuivat työntekijätyytyväisyys, asiakastyytyväisyys, toiminnan tuloksellisuus ja laatu. Myöhempien koulutuspäivien teemat ovat vaihdelleet työpaikan vuorovaikutuksesta työhyvinvointiin ja asiakaspalvelusta EFQM-laatuprosessiin. Mukaan on mahtunut myös mm. hoito-osaston ryhmätyönohjausta. Kaiken kaikkiaan teemoja on ollut useita, mutta koko ajan punaisena lankana on säilynyt työyhteisön hyvä yhteistyö, osastojen yhteistyö ja henkilökunnan taito kohdata asiakkaita. ”Henkilöstön kehittäminen on sellainen kohde, jota ei voi koskaan korostaa liikaa”, tiivistää kylpylän johtaja Johanna Liinamaa.