Etusivu / Työelämän palvelut / Case Härmän kuntokeskus

Työpaikalle räätälöity koulutus paras vaihtoehto työnantajan ja työntekijän kannalta

Sedu Aikuiskoulutus ja Härmän kuntokeskus ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Tämän hetken suurin yhteinen projekti on ravintolakokin ammattitutkinto –koulutus, jossa kuntokeskuksen pitkäaikainen ja osaava henkilökunta päivittää ammattitaitoaan ajan tasalle. Monilla heistä on pitkä työhistoria yrityksen palveluksessa, mutta ala on muuttunut niin paljon, että ravintolatoimenjohtaja Anna-Leena Hietamäki katsoi syksyllä 2007 tietojen ajantasaistamisen olevan paikallaan.

- Sedu Aikuiskoulutus tarjosi juuri meille räätälöityä koulutusta, jossa opetus tapahtuu omissa tiloissamme. Tämä mahdollisti pitkän prosessin käynnistämisen, kertoo Hietamäki.

Ravintolakokin ammattitutkintoa suorittaa tällä hetkellä yhdeksän opiskelijaa. Koulutuspäivät on mietitty yhdessä Sedu Aikuiskoulutuksen kanssa niin, että ne sopivat mahdollisimman hyvin kuntokeskuksen työrytmiin. Tavaksi on muotoutunut opiskella parina tiistaina kuukaudessa.

Ravitsemisalan muutos lisännyt koulutustarvetta

Ravitsemisalan teoria on muuttunut valtavasti viime vuosina, mikä on otettu huomioon oppiaineissa. Mukana on mm. erityisruokavalioiden tuntemus sekä uskonnon ja kulttuurin vaikutus ruokavalioon. - Meillä on ollut keittiöpäällikkö Kirsi Ekolan kanssa voimakas tahtotila koulutuksen onnistumisesta ja odotamme tästä selkeätä hyötyä liiketoimintaan, kommentoi Hietamäki ja korostaa, että koulutus on työnantajan sijoitus, jolle odotetaan tuottoa. Koulutus katsotaan työajaksi ja se on resursoitu työvuorolistoihin.