Etusivu / Työelämän palvelut / Case Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Sedu Aikuiskoulutus räätälöi ruotsin kielen koulutusta Epyn tarpeisiin

Etelä-Pohjanmaan yrittäjien jäsenistä n. 1 % on ruotsinkielisiä ja vastatakseen heidän tarpeisiinsa Etelä-Pohjanmaan yrittäjien toimisto harkitsi pitkään ruotsin kielen koulutusta. Syksynä 2007 Epy pyysi tarjoukset eri toteuttajilta ja päätyi valitsemaan Sedu Aikuiskoulutuksen yhteistyökumppanikseen.

Sedu Aikuiskoulutus räätälöi keväällä 2008 koulutuksen suoraan Epyn tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Tapaamisia oli yhteensä kahdeksan kertaa, aina kahden tunnin pätkissä Epyn aikataulujen mukaan. Koulutus toteutettiin Epyn tiloissa, oman porukan kesken. Kouluttajana toimi Raija Peltokangas Sedu Aikuiskoulutuksesta.

- Oppimismenetelmät valittiin toiveidemme mukaisesti, kertoo kehityspäällikkö Juha Tall. Pienessä ryhmässä uskalsimme harjoitella puhumista ja se olikin koulutuksen tärkein anti, vaikka toki mukana oli pakollisia tehtäviä mm. kieliopista ja tekstin ymmärtämisestä. Keskusteluaiheet, luettavana olleet tekstit ja harjoitukset oli valittu työmme kannalta eli ne kaikki liittyivät yrityselämään.

Kielitaidon päivittämisestä varmuutta puhumiseen

Myös muut epyläiset kokivat, että nimenomaan ruotsinkielen puhumiseen saatu varmuus oli tärkeintä. He kiittelivät myös työnantajaa siitä, että koulutus järjestettiin työajalla, vaikka kielitaidon päivittämiseen tarvittiin myös omaa aktiivisuutta työajan ulkopuolella.
Epyläiset innostuivat ruotsin kielestä niin, että nykyään kuunnellaan ruotsinkielisiä radiokanavia, luetaan Hufvudstadsbladetia ja tilataan Kalle Ankaa ja onpa jatkokurssikin jo suunnitteilla!