Etusivu / Työelämän palvelut / Case Epeka - Yrittäjävalmennus

Sedun yrittäjävalmennuksessa valmistuu turvallisesti tulevaan

Yrittäjän eläkkeelle jäämisen vuoksi hetkeksi hiljentyneessä puusepänverstaassa Kurikan Siltalantiellä lentelee jälleen tuoretta sahanpurua. Sen aiheuttajina ovat nuoret yrittäjät Marko Hakala Seinäjoelta ja Tomi Nevanperä Jurvasta. Nuoresta iästään huolimatta parivaljakolla on takanaan jo vuosien kokemus alalta. Yrittäjyys oli puualaa Jurvan Taikussa (nyk. Koulutuskeskus Sedu) opiskeleville kaveruksille kouluaikana satunnainen puheenaihe. Työelämä vei nuoret miehet mennessään heidän valmistuttuaan v. 2003. Molemmat työllistyivät alan yrityksiin Etelä-Pohjanmaalla.

-Hyvä niin, kyllä toisen palveluksessa töitä tekemällä kuitenkin on oppinut tosi paljon, toteaa Nevanperä ja antaa kiitosta nykyosaamisestaan sekä työnantajien projekteissa että koulussa opituille asioille. –Jurvan koulu on vaikeimmasta päästä puualaa, hän jatkaa.

Yritysideasta kasvaa yritys yrittäjävalmennuksessa

Reilu vuosi sitten alkoi yhteinen yrittäjyys nousta puheeksi kaverusten kesken entistä enemmän. –Sanouduttiin molemmat irti hyvässä hengessä entisistä töistä ja lähdettiin yrittäjävalmennukseen Sedu Aikuiskoulutukseen, kertoo Hakala. –Liikeidea meillä jo oli, mutta vasta valmennuksen aikana siitä alkoi tulla käsin kosketeltava. Kolme kuukautta saatiin päivittäin hioa ja tarkentaa suunnitelmia ja järjestellä rahoitusta ja paperiasioita osaavien kouluttajien avustamana, Hakala muistelee.

Huhtikuussa 2007 syntyi sitten Epeka Ay Kurikkaan. Hakalan avovaimo Päivi Buckman on ollut mukana alusta lähtien, ensin osa-aikaisesti, mutta nyttemmin täysiaikaisena. –Nyt on palkattu jo yksi ulkopuolinenkin työntekijä, Buckman toteaa. Epeka on erikoiskalusteita valmistava yritys ja erityisen vahvoja olemme kohteissa, joissa erilaiset materiaalit, kuten lasi ja metalli yhdistyvät puun kanssa, kiteyttää markkinoinnista ja toimistotöistä vastaava Buckman.

Entiset pomot nykyisiä yhteistyökumppaneita

Epekan ensimmäinen tilaus tuli juhannuksena 2007 – Vihdin pääkirjaston palvelutiskeissä näkyy nyt pohjalainen kädenjälki, kertovat Hakala ja Nevanperä ylpeänä hymyillen.
- Yhteistyö ja verkostoituminen on pienille yrityksille tärkeää. Entiset työnantajat ovatkin meille tärkeitä yhteistyökumppaneita, toteavat Hakala ja Nevanperä yhteistuumin. – Alalla tehdään paljon alihankintaa, mutta omiakin projekteja toteutamme mielellämme.