Etusivu / Työelämän palvelut / Autoalan palvelut
Autoalan palvelut
Sedu Aikuiskoulutuksen autoalan yrityskoulutukset ovat tarjolla valtakunnallisesti. Lisääntyvässä määrin koulutukset toteutetaan yhteistyössä korjaamoketjujen ja korjaamoiden sekä laitemaahantuojien kanssa.

Autokorjaamoiden kouluttamisessa varaudutaan etäteknologioiden osaamiseen. Uudet välineet verkkokoulutusten lisänä mahdollistavat uusia työmenetelmiä. Esimerkiksi uuden EU5-ryhmäpoikkeusasetuksen myötä autonvalmistajat tarjoavat lähdeaineistonsa suoraan riippumattomille korjaamoille. Sedu Aikuiskoulutus on tässä kehityksessä mukana.

EU-5 -koulutukset koskevat autotekniikassa vuoden 2009 ja sitä uudempia autoja. EU-5 -koulutuksiin kuuluu myös autonvalmistajien tietojärjestelmät, niihin sisältyvät koulutustuotteet ja henkilöautojen ohjelmistopäivitykset. Lainsäätäjän vaatimuksesta autonvalmistajat ovat vapauttaneet "EU-5 -tekniset työkalut" myös riippumattomien korjaamoiden käyttöön, kun aikaisemmin ne olivat vain merkkikorjaamoiden käytössä. Käyttöönotto ei kuitenkaan onnistu ilman valmistavaa koulutusta.

Lisätietoja autoalan kouluttajiltamme:
Timo Kangastupa p. 0400 378 916
Jaakko Laitinen p. 044 735 5433
etunimi.sukunimi@sedu.fi
Kangastupa Timo
Kouluttaja, autoala