Etusivu / Oppisopimus / Yrittäjälle / Yrittäjän kokemuksia / Yritysidealle lisävoimaa
Hautausalan yrittäjä sai yritysidealleen lisävoimaa oppisopimusopiskelun myötä

JerkkaMyllymäki.jpg

Katso Myllymäen tarina tästä 

Jere-Miikka Myllymäki istui iltaa kaveriporukalla muutama vuosi sitten, hänen ystävänsä heitti ilmaan ajatuksen tehdä rosterista puutarhakoristeita led-valoilla varustettuna. Tuosta illasta lähtien Jere-Miikka Myllymäen mielessä muhi uusi idea, joka jalostui ajatukseksi perustaa oma yritys. Hän kehitteli isänsä kanssa ideaa vuoden päivät ja etsi yhteistyökumppaneita saadakseen aikaiseksi toimivan kokonaisuuden. Nykyään hän yksi Memorial Oy:n omistajista. Yritys valmistaa ruostumattomasta teräksestä hautamuistomerkkejä, joiden erikoisuutena on etulevy, johon nimi- ja aikatiedot sekä kuvat ja symbolit laseroidaan ja etulevyn takana on aurinkokennolla toimiva led-valaistus.

Yrityksen aloittaessa toimintaansa Myllymäki kaipasi lisää tietoa yrittäjyydestä.  Hän aloitti yrittäjän ammattitutkinnon opinnot Sedu Aikuiskoulutuksessa. Opiskelumuodoksi Myllymäki valitsi oppisopimuksen. ”Se oli mielekäs tapa opiskella”, hehkuttaa Myllymäki. ”Oppisopimus antoi mahdollisuuden joustavalle tavalle opiskella ja perhearjen yhteensovittamiselle. Yrittäjäopinnot antoivat eväitä tuotteemme kehittämiseen ja lanseeraamiseen. Koen saaneeni monilla osa-alueilla vahvuutta yrittäjyyteen ja uskoa omiin tuotteisiin. Opiskelun ohessa olen pystynyt kehittämään yritykseni markkinointia ja verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa. Verkostoituminen on yrittäjälle elinehto.”

 Opintojensa tueksi Myllymäki sai mentorin. Yleensä mentoriksi valitaan toinen, kokeneempi yrittäjä.

”Mentorin kautta sain työhön ja opiskeluun uusia näkökulmia. Mentori auttoi jopa koulutehtävissä. Ajatusten vaihto oli myös mielekästä”, Myllymäki kertoo.

Myllymäellä on työkokemusta monelta alalta. Ennen yrityksen perustamista hän työskenteli mm. rekrytointihommissa, vaihtoautopäällikkönä ja matkapuhelinalalla.

”Päivääkään en vaihtaisi pois. Jokainen työkokemus on auttanut tähän päivään”, hän sanoo.  ”Koen kuitenkin opiskelun tärkeäksi, sillä asiat muuttuvat ja kehittyvät koko ajan. Lisäksi itsensä kehittäminen on voimavara. Suosittelen erittäin lämpimästi itsensä kouluttamista oppisopimuksella  -  työtä ja opiskelua vuorotellen.”  

Seuraavaksi Jere-Miikka Myllymäellä on edessään matkalaukkujen pakkaus.  Hän vierailee Saksassa vuosittain järjestettävillä hautausalan messuilla.
”Tämä on osa vientiselvitystyötä. Mahdollisesti löydämme messuilta yhteistyökumppaneita ja pääsemme verkostoitumaan ja saamme uusia ideoita. Ja kuka ties olisimme messuilla näytteilleasettajana ensi vuonna”, Myllymäki päättää.