Etusivu / Oppisopimus / Yrittäjälle / Yrittäjän kokemuksia / Oppisopimus - joustava ja kustannustehokas ratkaisu yrittäjälle
Oppisopimus - joustava ja kustannustehokas ratkaisu yrittäjälle

KuhnaM2_IMG_9606_SYVÄTTY_CMYK.jpg

Koulutuksella apua yrittäjän arkeen

”Yrittäjän vastuulla on paljon asioita ja koulutuksella yrittäjän arkea voidaan helpottaa”, toteaa toimitusjohtaja Antti Kuhna Euro Mechanics Oy:stä. ”Oppisopimuksen avulla pääsin tarttumaan firman töihin nopeasti ja tietämys kasvoi siinä samalla opintojen edetessä”, muistelee Kuhna yrityksen perustamisvaiheita. Hänellä on nyt Yrittäjän ammattitutkinto valmiina. ”Oppisopimuksessa ehdottoman tärkeää on myös mentorointi, sen avulla hiljainenkin tieto liikkuu”.

Vaikka Kuhna on vaikuttanut työelämässä pitkään, asiat muuttuvat. ”Piti kerrata talousasioita, oppia tunnuslukuja ja analysoimaan tilinpäätöstä. Tieto henkilöstöasioista ja lainsäädännöstä tarvitsi vahvistusta ja kertausta. Olen ollut erittäin tyytyväinen oppisopimusopiskeluuni. Opettaja oli tosi hyvä ja itsekin  yrittäjätaustainen. Koulutuksen suurinta antia oli myös kokemusten vaihto eri aloilta olevien yrittäjien kanssa. Muiden kokemuksista oppii ja tietämys kasvaa. ”.

Mentorin sparraus hyötykäyttöön

Seinäjoella toimiva Euro Mechanics on mekaniikan ja mekatroniikan sopimusvalmistaja. ”Mekatroniikan puolelta valmistamme esim. 3D-tulostimia ja postin lajittelukalusteisiin liittyviä tuotteita. Suoritamme miniFactory 3D-tulostimien kokoonpanon, testauksen ja logistiikan sekä laitteiden huollot ja tarvittaessa myös päivitykset”, kertoo Kuhna. Lisäksi suoritamme 3D tulostuspalvelua eli asiakas voi tilata meiltä haluamansa tulosteen.  ”Euro Mechanics Oy työllistää tällä hetkellä kaksi yrittäjää, kaksi ulkopuolista ja harjoittelijan. Yllättävän paljon on insinööriopiskelijoita, joiden valmistuminen on kiinni harjoittelupaikan saamisesta. Me hyödymme ja opiskelijat hyötyvät”, sanoo Kuhna.

”Oppisopimuksessa ehdottoman tärkeää on myös mentorointi, jonka avulla hiljainenkin tieto liikkuu”. Kuhnan mentorina toimi yhtiökaveri Matti Jaurila. ”Mentorin rooli on erittäin merkittävä ja harjoitustehtävät tehtiin yhdessä omasta yrityksestä ja ne tulivat hyötykäyttöön. Hyvää aineistoa, joka palvelee yrittäjän arkea on nyt mapillinen”, sanoo Kuhna ja nostaa hyllyköstä hymyillen mapin, joka sisältää myös harjoitustyönä tehdyn liiketoimintasuunnitelman. ”Kehotankin kaikkia yrittäjiä rohkeasti mukaan koulutuksiin”.