Etusivu / Oppisopimus / Työpaikkakouluttajalle / Osaavia työntekijöitä Sedun oppisopimuksen kautta

Osaavia työntekijöitä Sedun oppisopimuksen kautta

-Oppisopimuksen avulla saamme itsellemme osaavaa porukkaa vakituiseen työsuhteeseen, kiteyttää oppisopimuksen ajatuksen toimialapäällikkö Mari Rajamäki, SPR Länsi-SuomeIMG_0072_netti.jpgn Piiristä.

- Oppisopimuksen idea on kehittää yrityksessä ja yhteisöissä osaamista ja myös jalkauttaa sitä. Meillä on ollut useampi oppisopimusopiskelija suorittamassa merkonomitutkinnon ja he ovat edelleen meillä töissä. Tällä hetkellä on kaksi työntekijää, jotka tekevät Sedun kautta Työvalmennuksen erikoisammattitutkintoa, lisäksi kolme merkonomitutkintoa suorittavaa.

Liisa Takala toimii työvalmentajana SPR:llä Iloa työstä –hankkeessa ja toimii samalla työpaikkakouluttajana Työvalmennuksen erikoisammattitutkintoa suorittavalle Virpille.  – Roolini työpaikkakouluttajana on vähän erilainen, koska teen erilaista työtä kuin Virpi, sanoo Takala.  Lähinnä olen tehnyt töitä hänen rinnalla ja ottanut mukaan työhömme. Hän saa tietoa, jota siirtää omaan työhönsä. Aikaa pitää löytyä keskusteluun ja ajatusten vaihtoon. Työvalmentajan työ on persoonalla tehtävää työtä, jossa vasta myöhemmin näkee työnsä tuloksen, toisin kuin konkreettista kädellä tehtävää työtä tehdessä.

-SPR:n kirppiksen työtehtävissä on opiskelijoita työssä oppimassa, työnhakijoita työkokeilussa, palkkatukityössä ja kuntouttavassa työtoiminnassa. Heidän ohjaamiseen Virpi opiskelee, kertoo Takala. Kun uusi työntekijä tulee, työvalmentajan rooli on miettiä työntekijän kanssa yhdessä mitä tehdään, miksi tehdään ja samalla tunnustetaan hänen osaamisensa, oli se sitten tullut missä yhteydessä tahansa. Työvalmentaja suunnittelee ja avaa asioita yhdessä työntekijän kanssa. Työntekijälle laitetaan tavoite, mikä auttaa motivoitumisessa ja elämässä eteenpäin.

-SPR kirppisten toiminta kerää varoja  auttamistyöhön kuten katastrofirahastoon sekä mm. vapaaehtoistyön tukemiseen paikallisesti. Kirppikset tarjoavat monipuolisia työtehtäviä myynti- ja asiakaspalvelu-, toimisto-, nouto- ja kuljetustehtävissä ja siivoustehtävissä, selvittää Rajamäki SPR:n toimintaa. SPR kirppis toimii asiakkaitten lahjoittamien tavaroiden turvin Seinäjoen Kalevankadulla ja Hyllykalliolla. Lisäksi alueeseen kuuluu Lapuan ja Karstulan SPR kirppikset.

Seuraava Työvalmennuksen erikoisammattitutkinto alkaa Sedussa tammikuussa. Erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa työkaluja työvalmennuksen työtehtävien hallintaan sekä työvalmentajana ja työvalmennuksen vastuuhenkilönä toimimiseen. Tutkinnon suorittanut voi toimia työvalmennuksen kehittäjänä tai alan yrittäjänä.