Etusivu / Oppisopimus / Opiskelijalle / Opiskelijoiden tarinoita / Oppisopimuspaikkana hevostalli
Hevostalli oppisopimuspaikkana

Lotta Heinonen.JPG

Lotan tarina

Alavutelainen Lotta Heinonen halusi lukion jälkeen tehdä jotain konkreettista työtä. Hän otti selvää oppisopimusopiskelusta ja kun samaan aikaan netistä löytyi ilmoitus, jossa haettiin hevosten hoitajaa oppisopimuksella, Lotan päätös oli valmis. Hän lähetti hakemuksen ja haastattelun jälkeen hän sai paikan Tusan hevostilalta. Anne ja Hannu Tusan tila Alavudella on tunnettu nuorille ja lapsille suunnatusta hevosavusteisesta ratsastusterapiasta. Hevosista kiinnostunut Lotta halusi suorittaa hevostenhoitajan perustutkinnon. Solmimalla oppisopimuksen Sedussa Lotta yhdisti työn ja opiskelun. Hän valmistuu syksyllä 2016.

Ypäjän hevoskoulussa Lotta käy teoriapäivillä ja suorittamassa tutkinnon osia, joita on yhteensä noin 20 osaa.
- Oppisopimus on kätevä tapa yhdistää työ ja opiskelu”, Lotta kertoo. - Työstä saa palkan. Mielestäni oleellista on, että on sitoutunut koulutukseen ja etenee suunnitelmallisesti, muuten ei saa tutkintoa valmiiksi. Olen viihtynyt tosi hyvin täällä Tusan hevostilalla ja olen saanut riittävästi ohjeistusta ja tukea.

Lotan normaaliin työpäivään kuuluu muun muassa tallin siivousta, hevosten loimitusta ja ruokintaa ja heppojen vieminen ulos.
- Hommat hoidan aina loppuun ennen kuin lähden kotiin, kellonajasta riippumatta. Se on hyvin tärkeää tässä työssä. Tulevaisuudessa haluaisin toimia hevosten parissa ja haaveissani on lähteä opiskelemaan hevosalaa ulkomaille, Lotta Heinonen kaavailee.

Kysy lisää
Oppisopimuspalvelut