Etusivu / Oppisopimus / Oppisopimusopiskelijana maailmalla
Oppisopimusopiskelijana maailmalla

 Tuukka-Honkaniemi.gif

– Toistaiseksi lähtijöitä on ollut alueellamme vain muutama, mutta kokemukset ovat olleet sitäkin positiivisempia, kertoo oppisopimuspäällikkö Kyllikki Anttila.

– Toiminta on saatu hienosti käyntiin yhdessä neljän muun oppisopimustoimiston kanssa. Kotimaisessa verkostossa olemme yhteistyössä Turun, Tampereen, Vaasan ja Jyväskylän oppisopimustoimistojen kanssa. Opiskelijoita on lähetetty vaihtoon Ranskaan, Saksaan, Belgiaan, Iso-Britanniaan ja Espanjaan. Tiivistä yhteistyötä on tehty myös pääkaupunkiseudulla jo pidempään kansainvälisiä opiskelijavaihtoja toteuttaneen oppisopimusverkoston kanssa, Anttila kiittelee.

– Uutta tässä meille on se, että nyt myös oppisopimuksella tutkintoa suorittavan on mahdollista saada rahoitusta ulkomailla tapahtuvaan ulkomaan jaksoon. Vaihtojaksojen myötä opiskelijat ovat saaneet kansainvälistä näkökulmaa, uusia ajatuksia ja työtapojakin oman työn tekemiseen. Toki vieraan kielen käyttäminen rohkaistuu ja itseluottamus lisääntyy maailmalla, Anttila toteaa.

Saksalaisen makkaran saloja oppimassa
Seinäjokinen lihanleikkaajaksi valmistunut Tuukka Honkaniemi Atrialta oli työharjoittelussa pienessä saksalaisessa makkaratehtaassa aivan oppisopimuskoulutuksensa loppuvaiheessa.

– Kolme viikkoa meni hurjan nopeasti, Honkaniemi muistelee. Se oli perheyritys, jossa oli kuutisenkymmentä työntekijää. Minut otettiin tosi hyvin vastaan ja sain olla mukana lähes kaikissa tuotannon eri vaiheissa myymälätyöskentelyä lukuun ottamatta. Sinä aikana ehti nähdä ja oppia monenmoista.

– Samalla sain saksalaisen kielikylvyn, sillä harva työkaveri osasi englantia. Onneksi englannilla kuitenkin selvisi useimmiten, Honkaniemi toteaa.

Oppisopimusopiskelijoiden kansainväliset työssä oppimisjaksot toteutuvat Opso Pro Central -hankkeiden avulla. Hankkeet toimivat Leonardo da Vinci liikkuvuusrahoituksen tuella. Kansainvälisyysjaksot ovat mahdollisia myös toisin päin eli Suomeen voi tulla opiskelijoita muutaman viikon vaihtojaksoille muualta Euroopasta.