Etusivu / Oppisopimus / Kansainvälistymistä kotirintamalla
Kansainvälistymistä kotirintamalla

Sedu Aikuiskoulutuksen oppisopimuspalvelut on mukana Opso Pro Central -hankkeessa, jossa toteutetaan kansainvälisiä työssä oppimisjaksoja. Jaksot toimivat molemmin päin, eli Sedu Aikuiskoulutuksen opiskelevat voivat hakeutua vaihtoon kv-jaksoille tai Suomeen voi tulla oppisopimusopiskelijoita työssä oppimisjaksolle.

Työssä oppimisjaksot toteutuvat osana kansainvälistä opiskelijavaihto -ohjelmaa, joka toimii Leonardo da Vinci liikkuvuusrahoituksen tuella.

Saksalainen pukuompelijaksi valmistuva Vera Freermann oli muutaman viikon vaihtojaksolla Suomessa. Seinäjokinen Ompelimoyrittäjä Riitta Mäki-Jouppi muistelee kokemusta lämmöllä.

– Minulle tämä kokemus oli tosi mieleenpainuva ja positiivinen. Kodin yhteydessä työskentelevälle yksityisyrittäjälle jo pelkästään ”työkaverin” saaminen on mukavaa vaihtelua. Tietysti siinä samalla oma kielitaitokin aktivoitui kun kolmen viikon ajan työtilaa ja töitä oli jakamassa englantia puhuva ahkera saksalaistyttö, hän toteaa.

– Ajatusten vaihto kaiken kaikkiaan oli rikasta ja totesimmekin moneen otteeseen, että alalla on paljon erilaisia työtapoja samojenkin materiaalien kanssa.

– Vera asui opiskelija-asuntolassa suurimman osan ajasta, mutta saimme hänet koko perheen vieraaksi muutamaksi viimeiseksi päiväksi ennen kotiinpaluuta. Yhteydenpito on jatkunut sähköpostilla ja postikorteilla vierailun jälkeenkin, mikä tuntuu mukavalta, Mäki-Jouppi kertoo. ”My Finnish Mom” on ihan mukava titteli, hän naurahtaa.