Pätevöityminen tuo ammatti-identiteetin

Eva-Maria Salo Seinäjoelta ja Arja Purola Lappajärveltä ovat tyytyväisiä: vajaan vuoden uurastus on ohi ja kädessä koulunkäyntiavustajan ammattitutkinnon paperit. Kumpikin on tehnyt koulunkäyntiavustajan työtä jo useamman vuoden, mutta pätevyys on puuttunut. – Koulutus oli erittäin mielenkiintoista ja siitä sai paljon sellaista tietoa, mille olisi ollut työssäni käyttöä jo aikaisemmin, kommentoi Salo.

Koulutuksen aikana opiskelijat tekivät useita työssä oppimisjaksoja, joissa he pääsivät tutustumaan uusiin ja erilaisiin työpaikkoihin verrattuna omaan työpaikkaansa. Teoriajaksoilla käytiin läpi koulunkäyntiavustajan työhön olennaisesti liittyviä asioita, kuten juridiikkaa. - Koulutus oli juuri sopivan tiivis ajanjakso, joten sen pystyi sovittamaan eri elämäntilanteisiin, kertovat Salo ja Purola. Koulutuksen jälkeen on taas aika tehdä töitä ja viettää enemmän aikaa perheen kanssa.

Omaan työhön pätevöityminen tuo aivan uudenlaista itsevarmuutta. – Tulee tunne siitä, että minä en vain ole töissä täällä, vaan ihan oikeasti oman työni ammattilainen, kuvailee Purola.