Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita

YritysAreenalta apua yritysidean työstämiseen

Kauhavalta kotoisin oleva Jarkko Kotala on toiminnan mies. Syksyllä 2011 lähtenyt ajatus yrityksen perustamisesta johti omaan toiminimeen marraskuussa 2011. Apua yrityksen perustamiseen hän sai Sedu Aikuiskoulutuksen hallinnoiman YritysAreena-hankkJarkko_Kotala.gifeen asiantuntijoilta.

– Sain valtavasti apua yrityksen perustamiseen ja voin sanoa, että yritys ei olisi pystyssä ilman seutukoordinaattori Juha Jokelaista, tunnustaa Jarkko Kotala. Kotala sai apua muuan muassa starttirahan hakemiseen ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen.

Kotalan yritysideana on myydä toiminimellä asuntojen yläpohjien lisäeristys- ja kuntoarviointeja. Hänen päämiehenään on kauhavalainen Villax Oy, joka on erikoistunut lisäeristeisiin ja puhallusvillaan. Toimialueena on koko Etelä-Pohjanmaa. – Ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen, joten tuotteelle on kysyntää, kertoo Kotala ja jatkaa, että lisäeristäminen on kustannustehokkain energiansäästöratkaisu.

Kotala pyörittää yritystään sillä periaatteella, että päivisin hän jakaa esitteitä ja iltaisin kiertää tekemässä arvioita. YritysAreenalta saatu lisätieto innosti Kotalaa hakeutumaan myös yrittäjän ammattitutkinto -koulutukseen, josta hän on saanut apua mm. markkinointiin ja kirjanpitoon.

– Koulutukseen osallistumisessa on myös se hyvä puoli, että sieltä saa myös vertaistukea siihen, että alkuun voi kaikki tuntua vähän vaikealta. Vaatii kovaa työtä, että pääsee nauttimaan työnsä hedelmistä, mutta onneksi apua on saatavilla, kuvailee Kotala ja suosittelee lämpimästi YritysAreenan palveluja myös muille yrittäjyyden alkuvaiheen haasteiden kanssa painiville.