Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Veri vetää metalliin
Veri vetää metalliin

Marko_Lehtisaari.pngNurmolainen Marko Lehtisaari kouluttautui aikuisena metallialalle ja perusti alan yrityksen. Lehtisaari Steel on erikoistunut takorautatuotteisiin.

26-vuotias Lehtisaari kouluttautui alun perin sähköasentajaksi, mutta ammatti ei sopinut hänelle, sillä polvivaivat estivät kiipeilyn. Eteen tuli alan vaihto ja pohtiminen, mikä ammatti voisi sopia hänelle.

– Olen pienestä pitäen tykännyt touhuta autojen ja moottoripyörien kanssa, joten metalliala tuntui luontevalta vaihtoehdolta, Lehtisaari toteaa.

Hän hakeutui Sedu Aikuiskoulutuksen Lapuan opetuspisteeseen suorittamaan kone- ja metallialan perustutkintoa ja sai levyseppähitsaajan paperit käteensä vuonna 2008.

Töitä ja täydennyskoulutusta
Lehtisaari pääsi töihin takorautatuotteita valmistavaan yritykseen ja kasvoi alalle. Työt kuitenkin päättyivät yrityksen muuttaessa Hyvinkäälle ja Lehtisaarella oli jälleen edessä pohdinnan paikka. Samaan aikaan Lapualle oli valmistunut Sedu Ahjo, jossa oli uudet, nykyaikaiset tilat ja laitteet metallialan koulutukseen, joten Lehtisaari päätti lähteä täydentämään osaamistaan.

– Täydennyskoulutuksen aikana sain lisäoppia mm. särmäyksestä ja tavallaan erikoistuin asiakastöiden tekemiseen. Samalla syntyi ajatus oman yrityksen perustamisesta, Lehtisaari kuvailee.

Monen mutkan kautta Lehtisaari hakeutui TE-toimiston kautta yrittäjävalmennukseen, josta hän sai kaiken tiedon, mitä yrityksen perustamiseen tarvitaan.

– Yrittäjävalmennus aukaisi paljon asioita, mitä tarvitaan yrityksen pyörittämiseen. Koulutuksen aikana selvisi myös se, kuinka suuri merkitys markkinoinnilla on yrityksen pyörittämisessä, Lehtisaari kertoo.

– Nyt tiedän myös, mistä pyytää apua, jos tarvitsen, vaikka se peruspohjalaiselle luonteelle vaikeaa onkin, hän naurahtaa.

Yrityksen perustaminen
Täydennyskoulutuksen ja yrittäjävalmennuksen jälkeen Lehtisaari oli valmis perustamaan yrityksen ja Lehtisaari Steel perustettiin joulukuun 2013 alussa.

Yritys valmistaa erilaisia takorautatuotteita; aitoja, portteja, kaiteita, ikkunankaltereita yrityksiin vakuutusyhtiöitä varten, rappuralleja, puistonpenkkejä, koriste-esineitä jne.. periaatteessa vain mielikuvitus on rajana.

Yrittäjyys merkitsee vapautta ja vastuuta.

– Olen aina tykännyt tehdä töitä itsekseni ja nähdä työni jäljen.

Koulutuksella on ollut iso merkitys Lehtisaaren yrityksen perustamisessa.

– Sain ammatin itselleni ja näin sen, mitä todellisuudessa tykkään ja osaan tehdä, Lehtisaari summaa.