Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Jukka valitsi metallialan opinnot
Jukka valitsi metallialan opinnot työtilanteen muuttuessa

Jukka3_300x332.png

Jukka Rullo työskenteli pitkään samalla alalla ennen kuin hänen elämäntilanteensa muuttui. Lapualla asuva 38-vuotias mies hakeutui Seduun Metallimestari-koulutukseen tammikuussa 2016 kahden vuoden työttömyyden jälkeen. Sedu Aikuiskoulutus oli hänelle tuttu oppilaitos, sillä Jukka oli jo syksyllä 2015 suorittanut hitsauskurssin.

”Pitää opiskella, että pärjää”

Pari vuotta jatkunut epävarma työtilanne sai Jukan arvostamaan työtä uudella tavalla. Hän lähti mukaan Metallimestari-opintoihin, sillä yhteistyö metallialan yritysten kanssa osana opintoja kuulosti järkevältä. Jukka tiedosti, että reippaalla ja omatoimisella asenteella hänellä olisi mahdollisuus työllistyä. ”Ajattelin, ettei opinnoista ainakaan haittaa ole, päinvastoin hyötyä. Pitää opiskella, että pärjää”, Jukka sanoo.

Opintojen kautta Jukka pääsi tutustumaan metallialan yrityksiin ja löysi työpaikan. ”Koulutus on täyttänyt odotukseni täydellisesti. Tiesin heti ensimmäisellä yritysvierailulla, että haluan työllistyä juuri KJH-Compille. Pääsinkin yritykseen työharjoitteluun, jonka jälkeen työllistyin henkilöstöpalveluyritys Opteamin kautta"

Mielekäs työ ja hyvä työyhteisö motivoivat häntä. "Työni on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, sillä asiakkaille räätälöidyt työt vaihtuvat päivittäin”, Jukka kertoo. Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa pistehitsaus, särmäys ja kierteyttäminen.

”Hyvä porukka ja ammattitaitoiset opettajat”

Sedussa opiskelua Jukka kuvailee mukavaksi, koska ympärillä on hyvä porukka, ammattitaitoiset opettajat ja uudet laitteet työn opetteluun.

Lue lisää: Metallimestari-koulutusmalli vastaa yritysten tarpeisiin - pian myös valtakunnallisesti.