Etusivu / Opiskelu / Opiskelijatarinoita / Erityisruokavalioista hyvinvointia
Sari erikoistui erityisruokavalioihin

Sari_Seppälä.gif

Kauhajoelta lähtöisin olevan Sari Seppälän oma ala alkoi hahmottua lukion jälkeen talouskoulussa, vaikka ruoanvalmistus ja kiinnostus ruokaan on ollut aina hänen sydäntään lähellä.

– Ravitsemisala tuntui omaltani ja halusin kokiksi, niinpä suoritin talouskoulun jälkeen cateringalan erustutkinnon. Olin onnekas, kun heti valmistuttuani sain koulutustani vastaavaa työtä, kertoo Seppälä.

 

Erikoistuminen erityisruokavalioihin

Perustutkinnon jälkeen Seppälä halusi vielä lisätä tietämystään erityisruokavalioista ja syventää omaa ammattitaitoaan, joten hän hakeutui Sedu Aikuiskoulutukseen suorittamaan dieettikokin erikoisammattitutkintoa.

– Koulutus oli todella antoisa ja vaikutti suoraan omaan urakehitykseeni, sillä nyt työskentelen erityisruokavaliokokkina Tampereella Koukkuniemen vanhainkodin yhteydessä toimivassa Koukun Helmi –ravintokeskuksessa, kertoo Seppälä. On hienoa, kun saa käyttää koulutuksen anteja ja työskennellä monipuolisesti erityisruokavalioiden parissa.

 

Alan osaajia arvostetaan
Alalla riittääkin haasteita ja sen osaajia myös arvostetaan. Seppälä osallistui Suurtalousalan yhteistyöjärjestö FIDA ry:n yhteistyökumppaneineen järjestämään kilpailuun ja voitti ensimmäisen palkinnon erityisruokavalioiden taitaja –kilpailussa annoksellaan, joka oli suunniteltu moniallergiselle asiakkaalle.

– Voitto lämmitti suuresti mieltä ja on todiste hyvästä koulutuksesta sekä omasta osaamisesta. Kilpailu on osoitus ruokapalveluammattilaisten ammattitaidon ja erityisosaamisen arvostamisesta, iloitsee Seppälä. Kilpailu on osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa Ammattikeittiöiden imagonkohotuskampanja –hanketta.