Etusivu / Esittely / Uutisia / 4.8.2016 Metallimestari-koulutuksella rautaisia ammattilaisia metallialan tarpeisiin

Metallimestari-koulutuksella rautaisia ammattilaisia metallialan tarpeisiin

Syyskuussa Lapualla alkavan Metallimestari-koulutus vastaa työelämän tarpeisiin ja kouluttaa metallialan ammattilaisia suoraan alueen yrityksille. Sedu Aikuiskoulutuksen ja Opteamin yhteistyössä organisoima Metallimestari-koulutus toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2016, ja koulutus on tuottanut tulosta. Koulutukseen osallistuneista opiskelijoista yli puolet on jo työllistynyt ja eteläpohjalaiset yritykset saaneet saman verran uusia osaajia.

Metallimestari_robotti_555x416.jpg

Yhteistyökumppaneina toimivat Sedu Aikuiskoulutus, henkilöstöpalveluyritys Opteam, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto, Teknologiateollisuus ry ja Sopeva oppisopimuspalvelut. Lisäksi mukana koulutusyhteistyössä on 15 eteläpohjalaista metallialan yritystä, jotka ovat osallistuneet koulutuksen sisällön suunnitteluun.

Joustava tapa hankkia uutta osaamista

Koulutusyhteistyö tarjoaa yrityksille joustavan tavan ja matalan kynnyksen rekrytoida lisää henkilökuntaa opintoihin liittyvän työharjoittelun kautta. Työharjoittelun jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä alalle ensin Opteamin kautta, jonka jälkeen työtä tarjoava yritys voi halutessaan palkata tekijän. Koulutuksen keskeisimpiä osaamisaloja ovat robotiikka, särmäys ja levytyöt, koneistus, sekä vaativa hitsaus, joiden osaajista yrityksissä on eniten kysyntää.

Uusia opiskelijoita rekrytoidaan koulutukseen

Opiskelijoiden rekrytointi on käynnissä syyskuussa alkavaan Metallimestari-koulutukseen. Uusia yhteistyöyrityksiä on saatu mukaan Järviseudulta ja Kuusiokunnista, muun muassa Alavudelta ja Kuortaneelta. Metallimestari-koulutus tarjoaa opiskelijoille hyvän tilaisuuden löytää uusi ura ja alueen yrityksille mahdollisuuden vahvistaa yrityksen kilpailukykyä uusien osaajien kautta.

Faktat

• Metallimestari-koulutus syksy 2016 Lapualla 12.9. alkaen.
  • Koulutukseen haku 19.8. mennessä täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus hakusanana koulutuksen numero 667415.
  • Metallimestari-koulutuksen Infotilaisuus 11.8. klo 13 Lapualla Ahjossa (Turjankatu 7, 62100 Lapua).

Sedu Aikuiskoulutus, aikuiskoulutuspäällikkö Joona Aro
puh. 040 868 2076