Etusivu / Esittely / Uutisia / 28.1.2016 Valmistuvia juhlittiin
Tutkintonsa valmiiksi saaneita juhlittiin yhdessä
valmistujaiset280116_web.jpg

Sedu Aikuiskoulutuksen auditorio Seinäjoella oli ääriään myöten täynnä, kun tutkintonsa valmiiksi saavia juhlittiin yhteisessä tilaisuudessa torstaina 28. tammikuuta. Juhlaan oli kutsuttu kaikki Sedu Aikuiskoulutuksesta tutkinnon suorittaneet, edeltävän puolen vuoden ajalta.

Aikuiskoulutusjohtaja Pasi Artikainen onnitteli valmistuneita lämpimästi, mutta samalla evästi heitä jo tulevaan. Artikainen puhui verkostoitumisen merkityksestä työmarkkinoilla. Juhla, jossa eri alojen ammattilaisia kokoontuu yhteen, on erinomainen tilaisuus kontaktien luomiseen.

Artikainen muistutti myös, että suomalainen aikuiskoulutusjärjestelmä on maailmassakin ainutlaatuinen.
”Kovin monessa maassa ei tällaista järjestelmää ole. Suomessa aikuiskoulutuksen tarjonnassa on kaikkiaan 370 tutkintoa. Niistä meillä Sedu Aikuiskoulutuksessa voi opiskella noin sataa. Se on suuri määrä”, Pasi Artikainen sanoo.

Juhlan arvovieraana oli Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin apulaisjohtaja Tomi Kohtanen. Häntä kohdeltiin VIP-henkilönä: Sedu Aikuiskoulutuksen vartijan ammattitutkinnon opiskelijat saivat treenata vipin suojaamista aidossa tilanteessa. Puheessaan Kohtanen nostatti henkeä:
”Olette osoittaneet, että pystytte viemään päätöksenne myös loppuun. Olette saaneet tutkinnon. Olkaa siitä ylpeitä! Tästä on varmasti hyötyä niin työhön palaaville kuin työmarkkinoille hakeutuville. ”

Salla Jokiaho vastasi valmistuneiden opiskelijoiden puheenvuorosta. Tunteisiin menevässä puheessaan Jokiaho kertoi lapsiperheen arjen ja opiskelun yhteensovittamisesta. Jokiaho kiitteli aikuiskoulutuksen joustavuutta:
”Ilman sitä opiskelu ei olisi ollut minulle mahdollista.”

Illan muusta viihteestä vastasi Musiikkiteatteri Salama.

Seuraavan kerran Sedu Aikuiskoulutuksesta tutkinnon suorittaneita juhlitaan puolen vuoden päästä.

Julkaistu 28.11.2016