Etusivu / Esittely / Uutisia / 25.2.2016 Kasvua ruokaprovinssista katsoo tulevaisuuteen
Ruokaprovinssi kasvaa ja monipuolistuu
kasvua_ruokaprovinssista_ryhmakuva.jpg
Kirsti Pasto, Jani Unkeri, Suvi Mäki-Pirilä ja Anna-Kaisa Niemi ideoivat kasvua ruokaprovinssiin ilon kautta.


”Kaikkien ei tarvitse tehdä samoja virheitä”, Juurella-ravintolan yrittäjä ja kokki Jani Unkeri kiteyttää Kasvua Ruokaprovinssista -hankkeen parhaan idean. ”Sitä verkostoituminen parhaimmillaan on, toisten kokemuksista oppimista.”

Unkeri, vuohitilallinen Anna-Kaisa Niemi, Into Seinäjoen Suvi Mäki-Pirilä ja Sedu Aikuiskoulutuksen Kirsti Pasto ovat kokoontuneet suunnittelemaan uuden lähiruokahankkeen askelia tulevalle keväälle ja kesälle. Joko taas uusi lähiruokahanke, voi joku kysyä.
”Ei työ lopu yhteen eikä kahteen rutistukseen”, Anna-Kaisa Niemi sanoo. ”Lähiruuan ja pientuotannon tunnetuksi tekemiseen on satsattava kaiken aikaa. Työ on jatkuvaa.”

Niemen ja puolisonsa yritys, Vatajanrannan vuohitila ja juustola on tullut tutuksi pitkäjänteisen markkinointityön myötä. Tila on ollut aktiivisesti mukana yhteishankkeissa, joissa eteläpohjalaista ruokakulttuuria, tuotantoa ja lähiruokakulttuuria on edistetty.

”Yhteinen näkyvyys esimerkiksi tapahtumissa on yksi juttu. Vertaistuen ja neuvojen vaihtaminen muiden alan ihmisten kanssa on myös todella tärkeää. Kuten Jani sanoi, voimme oppia toistemme tekemisistä niin, ettei kaikkea tarvitse tehdä vaikeimman kautta.”
Kaksivuotisen Kasvua Ruokaprovinssista -hankkeen tarkoituksena on vahvistaa entisestään hyvää lähiruuan brändiä Etelä-Pohjanmaalla. Eikä ainoastaan kiillottaa olemassaolevaa kilpeä, vaan kehittää myös sisältöjä:

”Järjestämme työpajoja, erilaisia valmennuksia ja tapahtumia. Mukaan toivotetaan tervetulleiksi kaikki lähiruokatoimijat. Toivon mukaan uusia tekijöitä saadaan mukaan”, Into Seinäjoen Suvi Mäki-Pirilä sanoo.
Kirsti Pasto Sedu Aikuiskoulutuksesta luettelee tulevia, kiinnostavia aiheita niin valmennuksiin kuin tapahtumiinkin: ”Ruokatrendit, villiyrtit, Osta tilalta –päivä, opintomatkoja tiloille, pienryhmätoimintaa…”

Kasvua Ruokaprovinssista on Into Seinäjoki Oy:n ja Sedu Aikuiskoulutuksen yhteistyöhanke. Hankkeen toiminta-aika on 1.10.2015 – 31.10.2017.

Lisätietoja: Projektisuunnittelija Kirsti Pasto, Kasvua ruokaprovinssista –hanke p. 040 680 7060 kirsti.pasto@sedu.fi
Julkaistu 25.2.2016