Etusivu / Esittely / Uutisia / 20.4.2016 Kampuskiinteistö Kauhajoella etsii uusia toimijoita
Kampuskiinteistö Kauhajoella vapaa elinkeinoelämälle vaikka heti

Ilmakuva_rajattu.jpg


 

- Rahkeita riittää vaikka mihin, kunhan vain on rohkeita ideoita ja niiden toteuttajia. Näin Kauhajoen Sööpärin kampusalueen tilanteen kiteyttää Tuomas Kuusinen. Kuusinen on Uusi Sööpäri -hankkeen vetäjä ja yksi kampuskiinteistön puolesta hihansa käärinyt aktiivi. Seitsemän tuhannen neliön tilat uhkaavat jäädä vajaakäytölle, ellei rakennuksiin saada pian uusia toimijoita. Kiinteistö on tällä hetkellä Seinäjoen koulutuskuntayhtymän omistuksessa.

- Ammatillinen koulutus on leikkausten kohteena. Sen vuoksi on ollut pakko tehdä uudelleenjärjestelyitä. Osa Sedun koulutuksista keskittyy jatkossa toisiin yksiköihin, ja Sööpärissä vapautuu tiloja. Paljon toimintaa toki säilyy. Varsinkin aikuiskoulutus jatkuu ja jopa voimistuu Kauhajoella. Syksyllä on alkamassa Sedu Aikuiskoulutuksen lähihoitaja- ja laitoshoitajakoulutukset sekä yrittäjän ammattitutkinto Kauhajoella, koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola sanoo.

Koulutuskuntayhtymän tekninen johtaja Matti Yli-Lahti sanoo, että vuodesta 1989 alkaen Sedun omistuksessa olleet tilat ovat hyvässä kunnossa.
- Ylläpitokorjauksia on toteutettu jatkuvasti. Tilat ovat monipuolisia ja muunneltavissa monenlaiseen käyttöön, Yli-Lahti sanoo.

Tällä hetkellä tiloissa toimii päiväkoti, museo, Sedun ja SeAMK:n koulutuksia, elintarvikelaboratorio, asuntola, laitoskeittiö ja kahvilaleipomo.

Uusi Sööpäri -hanke on perustettu selvittämään kiinteistön omistuspohjaa jatkossa. Tiloja voidaan vuokrata uusille toimijoille, mutta myös sijoittajat ovat tervetulleita.

- Yritysten edustajien kanssa on ollut puheyhteys. Vielä emme voi julkistaa mitään nimiä, mutta kyllä tilat ja alue kiinnostavat yrityksiä. Näin upeaa jokirantamaisemaa, historiallisia rakennuksia ja esimerkiksi komeaa juhlasalitilaa ei aivan lähettyviltä löydy, Tuomas Kuusinen kertoo.

Toden teolla uutta käyttöä tilat odottavat vuoden 2018 syksystä alkaen, kun toisen asteen meneillään olevat ammattikoulutukset siirtyvät Kauhajoelta Kurikan kampukselle.

- Kauhajoen kaupungille Sööpäri on tärkeä kiinteistö, Kauhajoen hallintojohtaja Markku Vanhanen sanoo.

- Sööpärin tulevaisuuteen uskotaan vahvasti,  kaupunginhallituksen puheenjohtaja Merja Kuusinen jatkaa.

Julkaistu 20.4.2016