Etusivu / Esittely / Projektit / Tour Europe

Tour Europe  -hanke edistää yrittäjien kansainvälistymistä


Alkuvaiheessa olevat yrittäjät kokeneiden oppiin Eurooppaan

EU:n Erasmus for Young Entrepreneurs -ohjelmasta rahoitettava Tour Europe –hanke tarjoaa alkuvaiheessa oleville eteläpohjalaisille yrittäjille mahdollisuuden lähteä 1 - 6 kuukaudeksi kokeneiden yrittäjien oppiin Italiaan, Espanjaan tai Englantiin. Euroopassa yrittäjät voivat tutustua innovatiivisiin liikeideoihin ja markkinoihin ja näin saada uutta potkua omaan liiketoimintaansa. Hanke on tarkoitettu ensisijaisesti matkailu- ja elintarvikealan yrityksille sekä ravintoloille ja catering-yrityksille. Mahdollisuutta voivat hyödyntää:
• alle kolme vuotta toimineet
• enintään kolme vuotta sitten sukupolven vaihdoksen kokeneet yritykset ja
• vakavasti yrittäjiksi aikovat, joilla on jo liikeidea selvillä, mukaan lukien yrityksen perustamista harkitsevat valmistuvat opiskelijat.

Kokeneille yrittäjille uusia näkökulmia ja kontakteja Euroopasta

Tour Europe –hankkeen kautta voivat vastaavasti yli kolme vuotta toimineet yrittäjät saada Espanjasta, Italiasta tai Englannista alkuvaiheessa olevan yrittäjän oppiinsa ja toisaalta tuomaan uutta osaamista mukanaan. Isäntäyrityksenä toimimisesta ei koidu kustannuksia, ja se soveltuu kokeneille yrittäjille, jotka haluavat solmia kansainvälisiä yhteyksiä ja kehittää omaa liiketoimintaansa.

Menestystarinoita Euroopan vaihtojaksoista

EU:n Erasmus for Young Entrepreneurs –ohjelmaan osallistuneiden kokemukset ovat positiivisia. Esimerkiksi Kaisu Mäkinen, Kaiku Koru Oy:n omistaja Mikkelin seudulta, oli vaihdossa kolme kuukautta Italiassa syksyllä 2009. Tuloksena oli uusi ’Kaisun lasi’ –mallisto jossa Kaisu käyttää Iittalan ylijäämälasia tekemiinsä koruihin. Iittalan myyntipisteet ottavat uuden korukokoelman myyntivalikoimiinsa. Ulkomaan kokemukset johtivat uuteen mallistoon ja jakelukanavaan. Idea haettiin Italiasta mutta markkinat Suomesta. Vaihtokokemuksista voit lukea lisää   http://www.erasmus-entrepreneurs.eu    ja siellä menestystarinat (success stories).

Uusi menestystarina voi olla sinun yrityksesi tarina

Tour Europe –hanketta koordinoi Seinäjoen ammattikorkeakoulu partnereinaan Sedu Aikuiskoulutus ja Koulutuskeskus Sedu. Foodwest, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan yrittäjät ja Seinäjoen elinkeinokeskus tukevat hanketta.

Jos haluat lähteä vaihtoon Eurooppaan
tai isäntäyritykseksi Euroopasta tulevalle yrittäjälle, ota yhteyttä:
Anne-Maria Mäkelä, puh. 040 830 2335,  s-posti: etunimi.sukunimi@seamk.fi   tai
Satu Ahopelto, puh. 040 868 0800,  s-posti: etunimi.sukunimi@sedu.fi

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

 Erasmus for Young Etrepreneurs.jpg