Etusivu / Esittely / Projektit / TERO - Työelämään erinomaista osaamista / Projektiuutiset

Ammatillinen itsetunto vahvistuu työelämäjaksolla

TERO hankkeen työelämäjaksot ovat kovassa nosteessa hankkeen loppumetreillä. Hankkeen päättyminen näillä näkymin 3/2012, mutta jatkoa ollaan hakemassa. TERO -projektin puitteissa on mahdollisuus osallistua, joko 20 tai 40 päivän työelämäjaksolle, puhtaanapito- ravitsemis- elintarvike ja laboratorio alalla.

20 päivän malli on joustava tapa suorittaa työelämäjakso. Jaksoa voidaan jakaa tai jaksottaa, jopa muutamasta tunnista useaan päivään kerrallaan. Tämä malli soveltuu hyvin aikuiskoulukseen mm. yritysyhteistyön ylläpitämiseen ja työelämän ohjaamiseen tai työssä oppimisen valvonnan lisä resurssiksi ohjaamaan työpaikkaohjaajia.
40 päivän malli on nk. perinteinen työelämäjakso, joka suoritetaan 1-2 paikassa pidempinä jaksoina.

Parasta työelämäjaksoissa on omaan alaan tutustuminen sekä oman alan työn tekeminen, höystettynä hyvillä työelämäyhteyksillä sekä oman ammatillisen itsetunnon vahvistuminen.

Työelämäjaksoja on vielä muutamia jäljellä, ota yhteyttä!

 

Osaaminen joskus lähempänä kuin uskotkaan

TERO hankkeen tavoitteena on kouluttaa työelämään erinomaista osaamista, elintarvikeklusterin eri aloilla. Joskus osaaminen voi olla lähempänä kuin uskotkaan, kun puhutaan hankkeessa tarvittavasta osaamisesta.

TERO hankkeessa suoritettiin kevään aikana yksi työpaikkaohjaajakoulutus Englannin kielellä, johon osallistui kaksi puhtaanapitoalan työntekijää. Molemmat osallistuja olivat kotoisin Keniasta ja halusivat koulutuksen englannin kielellä. Tämä oli melkoinen haaste, koska koulutuksen järjestelyyn käytettävä aika oli melko lyhyt. Onneksi omassa talossa on osaamista todella laajalla rintamalla ja hankkeessa tuotettu materiaali kääntyi nopeasti englannin kielelle. Sedu Aikuiskoulutuksen Englannin kielen kouluttaja Julian Dawe suostui lyhyellä varoajalla kääntämään koulutuksen esitysmateriaalin Englanniksi. Suuresta ja laadukkaasta käännöstyöstä huolimatta jäi kouluttajalle toki vielä melkoisesti haastetta puhekielen kanssa. Näin koulutuksen jälkeen voi todeta, että kokemus oli todella hyvä ja vastaavaa voi suositella muillekin. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiuutiset 1/2011

Lähes 60 uutta työpaikkaohjaajaa Järviseudulle

TERO - Työelämään Erinomaista Osaamista on Opetushallituksen rahoittama hanke, jossa kehitetään elintarvikeklusterin opettajien ja työpaikkaohjaajien osaamista monimuotoisen koulutuksen avulla.

Järviseudulla on juuri saatu päätökseen koulutus, jossa oli mukana huimat 58 osallistujaa. Hankkeessa oli mukana jokaisen vastuualueen esimies ja koulutettavia on ollut puhdistus- ja ravitsemispalvelusta Alajärveltä, Vimpelistä, Soinista ja Lehtimäeltä. Järviseudulla nämä kaikki (tilapalvelut) kuuluvat Soinin kunnan alaisuuteen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiuutiset 2/2010


TEROn koulutuksia ja kokemuksia

TERO on jatkanut jalkautumista työelämään, markkinoiden hankkeen mahdollisuuksia. Tämä onkin tuottanut tulosta, koulutuksia on ollut koko loppusyksyn ja uusia isoja koulutuksia on suunniteltu alkavaksi vielä tämän vuoden lopulla. Tällä hetkellä koulutuksen aloittaneita projektin puitteissa on jo 80 ja 100 rikkoutuu varmasti vuoden loppuun mennessä.

Kokemukset työelämäjaksoista ovat olleet hyviä, opettajat ovat saaneet laajentaa ja kohottaa osaamistaan omalla alallaan. Työskentely oikeassa työympäristössä tuo tärkeään tietoa ja osaamista siirrettäväksi omaan opetustyöhön. Mikä parasta, positiivisten palautteiden yksi aihe on ollut ammattitaitoinen ja perusteellinen perehdyttäminen.

Seminaarien sarja saa taas jatkoa Lapualla 1.12.2010, kun TERO astuu lavalle yhdessä ENO ja Armi2+ - hankkeen kanssa. Seminaari tarjoaa eväitä mm. työpaikkaohjaajille, ohjauksen ja arvioinnin haasteisiin.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projektiuutiset 1/2010

Erinomaista työpaikkaohjaajakoulutusta

TERO-hankkeen on koulutettu jo 50 työpaikkaohjaajaa. Koulutusta on järjestetty luokka-opetuksena, Internet haun kautta sekä suuren suosion saavuttaneina yrityskohtaisina koulutuksina, jolloin koulutus räätälöidään yrityksen tarpeita vastaavaksi. Nykyinen TERO – työpaikkaohjaaja;
Mulle toi kurssin ajankohta oli mitä loistavin! Mä sain jo etukäteen valmistautua tulevaan. Ensin kyllä vähän mietin, että mikähän tää kurssi oikein on.
Mä ainakin aloin miettiä omaa tapaa työskennellä ja tapaa kohdella muita työkavereita ja myös sitä, että kuinka mä tämän ohjattavan kanssa tulisin toimimaan.”


Hanke on mahdollistanut 10 opettajan/kouluttajan työelämäjakson, parantamaan entisestään koulutuksen tarjoajan ja työelämän yhteistyötä. Kokemukset työelämäjaksoista ja työelämänohjausjaksoista ovat olleet hyviä ja ammatillista osaamista kohottavia.

Alku syksystä TERO on jalkautunut työelämään, markkinoiden hankkeen mahdollisuuksia työelämäjaksojen ja työpaikkaohjaajakoulutuksen suhteen, samalla lisäten TERO – hankkeen tunnettuutta.

Hankkeen puitteissa on järjestetty myös kaksi koulutus/seminaari päivää, työelämänedustajille ja työpaikkaohjaajille. Monikulttuurisuus voimavaraksi teemapäivä toteutettiin 11.2.2010, osallistujia lähes 90. Sekä suuren suosion saavuttanut, Rukkaset naulasta ohjausosaamisen seminaari 8.6.2010 johon osallistui liki 120 osallistujaa.


oph-hanke.jpg