Etusivu / Esittely / Projektit / Sopimushankkija II -projekti / Piristeel tähtää korkeaan laatuun

Piristeel tähtää korkeaan laatuun

Reilut kaksi vuotta käynnissä ollut Sedu Aikuiskoulutuksen hallinnoima Sopimushankkija II ESR-hanke on saanut lisäaikaa vuoden 2013 loppuun saakka. Hankkeessa on mukana yli neljäkymmentä metallialan yritystä, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja verkostoitumistaan. Hankkeen tarkoituksena on auttaa eteläpohjalaisia metallialan yrityksiä yhdistämään voimansa, parantamaan yhteistyötä ja keskittymään ydinosaamiseensa.

Lapualainen Piristeel Oy on ollut mukana hankkeessa alusta saakka ja saanut hankkeelta apua toimintajärjestelmän auditointiin. - Meillä oli ennestään olemassa laatujärjestelmä, mutta hankkeen avulla oli mahdollisuus tehdä kaikki viimeisen päälle oikein ja varmistaa, että toiminta on johtamisjärjestelmästandardien vaatimusten mukaista, kertoo Piristeel Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Piri.

Piristeelin toimintajärjestelmä sertifioitiin ISO 9001:2008 standardin mukaisesti toukokuussa 2011. Sertifioinnin myönsi Bureau Veritas Certification, joka on kansainvälinen markkinajohtaja johtamisjärjestelmien sertifioinnissa. Sertifikaatti kattaa sadevesijärjestelmien, kourukoneiden, kattoturva- ja tikasjärjestelmien sekä pelastautumisluukkujen suunnittelun, valmistuksen ja myynnin. Sertifiointi tehtiin Piristeelin jokaiseen neljään toimipisteeseen.

Johtamisjärjestelmään liittyvä koulutus ja konsultointi ostettiin LC Logistics Center Oy:stä Kauhajoelta ja rahoitettiin Sopimushankkija II –hankkeen kautta.

Johtamisjärjestelmän merkitys
Piristeel on asettanut selkeät tavoitteet toiminnan kehittämisestä. Järjestelmän avulla tähdätään toiminnan jatkuvaan parantamiseen. - Koko henkilöstömme on sitoutunut järjestelmässä kuvattuihin toimintaprosesseihin, mikä takaa jatkuvan kehittymisen ja korkean laadun, kuvailee Piri sertifikaatin merkitystä.

Johtamisjärjestelmä ohjaa Piristeelin sisäistä toimintaa ja määrittelee miten asiat hoidetaan. Järjestelmän avulla toimintaa saadaan myös dokumentoitua ja seurattua vuositasolla esim. asiakas- ja tuotepalautteita sekä toimitustietoja. Tietyt toiminnan pullonkaulat saatiin myös selvitettyä.

Sertifikaatti tuo uskottavuutta
Vaikka johtamisjärjestelmä onkin enemmän sisäinen työkalu, tuo se myös uskottavuutta asiakkaiden, toimittajien ja rahoittajien suuntaan. Järjestelmää päivitetään säännöllisesti ja ulkopuoliset auditoijat seuraavat tilannetta. – Toiminnastamme ei löytynyt sinänsä mitään korjattavaa, mutta tiettyihin asioihin kiinnitettiin huomiota ja niitä seurataan auditoinneilla, Piri kertoo. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta.

Osaamista kannattaa kehittää
Sopimushankkija II -hankkeessa mukana olevat yritykset ovat ymmärtäneet koulutuksen tärkeyden. Hankkeen tavoitteena on, että yritykset kehittävät omaa osaamistaan siten, että voivat osoittaa sertifikaatein tai yleisesti hyväksytyin menetelmin toiminnan täyttävän laatuvaatimukset. Yritykset voivat myös osallistua hankkeen aikana eri koulutuksiin, kuten mm. hitsauskoulutuksiin, tuotesuunnittelukoulutuksiin, tekniseen piirustukseen ja erilaisiin korttikoulutuksiin. Koulutukset järjestetään aina yritysten toiveiden mukaan. - Yritykset ovat oivaltaneet koulutuksen merkityksen suhteessa yrityksen menestymiseen. Esimerkiksi laatu- ja ympäristöasioiden on oltava kunnossa, että alihankkijat voivat täyttää päähankkijoiden laatuvaatimukset, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Kari Virkkala.

ELY_keskus.JPG