Etusivu / Esittely / Projektit / Pienyrittäjien sijaispalveluhanke - SIPA
Valitse alasivu

PIENYRITTÄJIEN SIJAISPALVELUHANKE

 
1.8.2011 – 31.12.2012

Valtaosa Suomen yrittäjistä yrittää yksin tai työllistää muutaman henkilön. Heidän mahdollisuutensa pitää vapaata on hankalaa ilman, että yritystoiminta siitä kärsii. Pienyrittäjien sijaispalvelujärjestelmällä tuetaan pienyrittäjiä arjen jaksamisessa sekä oman liiketoiminta-osaamisensa ja/tai yritystoimintansa kehittämisessä mahdollistamalla heille vapaapäivät ja lomat.

Kohderyhmät:
Sijaista voivat hyödyntää yksinyrittäjät ja muut pienyrittäjät, joilla on tarve pitää lomaa, kouluttautua, kehittää yritystään yms. Sijaisjärjestelmää on hyödynnetty onnistuneesti esimerkiksi kaupan alalla, koulutus- ja viestintäalalla, siivousalalla, matkailualalla, ravintoloissa ja yrittäjävetoisissa posteissa.

Yrittäjien sijaisina voidaan käyttää esim.
- entisiä yrittäjiä
- muita yksinyrittäjiä, jotka haluavat täydentää liiketoimintaansa tarjoamalla yrittäjän sijaispalvelua toisille yrittäjille
- työttömiä tai osa-aikatyössä olevia

Miten sijaista voi hyödyntää?

Valmennetun ja luotettavan sijaisen avulla yrittäjä voi esimerkiksi
- viettää enemmän aikaa perheen kanssa
- kouluttautua
- harrastaa enemmän
- lomailla
- tasata työkuormaansa

Sijaisen avulla yritykseen on mahdollista saada uutta osaamista sijaisen taitoja (myynti, markkinointi, messuesittely, kielitaito yms) hyödyntämällä. Myös omistajanvaihdoksia voidaan edistää sijaispalvelujärjestelmän kautta, koska monissa tapauksissa pitkäaikainen sijainen on yksi potentiaalinen yrityksen ostaja yrittäjän jäädessä eläkkeelle.

Yrittäjien sijaispalveluvalmennuksen ajankohta ja hinta
Sedu Aikuiskoulutus järjestää Yrittäjien sijaispalveluvalmennuksen maalis-toukokuussa 2012 (tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin). Valmennus kestää 10 iltaa ja se maksaa osallistujalle 90 euroa.

Valmennusillat työnantajan roolista ja verkostoitumistilaisuudet
Keväällä ja syksyllä 2012 järjestetään kahden illan mittaisia valmennuksia työnantajana toimimisesta yksinyrittäjille. Lisäksi potentiaalisille sijaisille ja työnantajille järjestetään infoja ja yhteisiä verkostoitumis-tilaisuuksia vuoden 2012 aikana. Ajankohdat tarkentuvat vuoden 2011 loppuun mennessä.

Rahoitus: Hanke toteutetaan osana työelämän kehittämis- ja palvelutehtävää ja sitä rahoittavat Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus ja Sedu Aikuiskoulutus.

Yhteistyössä: Pienyrittäjien sijaispalveluhanke tekee yhteistyötä mm. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjien valiokunnan ja Yrittäjänaisten keskusliiton kanssa.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Satu Ahopelto, puh. 020 124 4526 tai 040 868 0800, s-posti: etunimi.sukunimi@sedu.fi

 ELY_keskus.JPG  Yrittäjänaiset_logo_uusi.jpg  SIPA.gif