Etusivu / Esittely / Projektit / Nicekone

Nicekone - Teknologiaa maatilojen naisille

Hankkeen toteutusaika on 1.10.2012-31.5.2014

Nicekone on eteläpohjalaisille maatilojen naisille suunnattu koulutushanke, jonka tavoitteena on, että naisilla olisi mahdollisuus osallistua monipuolisemmin ja tasaveroisemmin tilan töihin ja tarvittaessa valmius ottaa tilan työt haltuun poikkeustilanteissa, kuten sairastapauksissa.

Hankkeen koulutukset
Hankkeen koulutusten teemoina on mm.
•   traktorien käyttö ja huolto
•   viljelysuunnittelu
•   kasvinsuojelu
•   tuorerehun korjuu ja säilöntä
Koulutus muodostuu lähiopetustunneista, teemailloista ja työpajoista sekä kotimaan opintomatkoista, jotka suuntautuvat maatalouskoneita valmistaviin yrityksiin tai eri tuotantosuuntien tiloille. Lisäksi hankkeessa järjestetään ulkomaan opintomatka Saksaan Agritechnica 2013 –messuille ja paikallisille maatiloille.

Hankkeen koulutustilaisuudet järjestetään pääsääntöisesti arki-iltoina, mutta tarvittaessa myös viikonloppuisin. Opetus on hyvin käytännönläheistä: lyhyiden teoriaosuuksien jälkeen pääsee aina harjoittelemaan käytännössä. Teemaillat ja työpajat tarjoavat tilaisuuden verkostoitumiselle, mutta myös virikettä omaan työhön maatalousalan asiantuntija-alustuksista.

Toimijat ja rahoitus
Nicekone-hanketta toteuttavat yhteistyössä Frami Oy sekä Sedu Aikuiskoulutus. Hanketta on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta sekä osarahoittajana LähiTapiola.

Lisätietoja:
Jenni Koski
projektipäällikkö
Frami Oy
puh. 050 5541 440
s-posti: etunimi.sukunimi@frami.fi

Marjo Latva-Kyyny
kouluttaja
Sedu Aikuiskoulutus, Maaseutu
puh. 040 830 0423
s-posti: etunimi.sukunimi@sedu.fi

 Lippu_ja_lause_pieni.jpg            Manner-Suomen_elementti_COL.jpg  
 ELY_keskus.JPG  Framiteksti.jpg  
 LähiTapiolan logo.jpg    

 

Liitteet