Etusivu / Esittely / Projektit / Metallialan Osaaminen Muutoksessa - MOM

Metallialan Osaaminen Muutoksessa
MOM

Hankkeen kesto 1.6.2011 - 31.12.2012

Hankkeen pitkän tähtäimen tavoitteena on toteuttaa metallialalle toimiva osaamis- ja oppimisympäristöverkosto, jonka kautta voidaan tarjota perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta ja demonstroida erilaisia työ-, asennus-, ja laiteratkaisuja.

Hankkeessa selvitetään mitä osaamista metallialan toimintaympäristön muutos edellyttää työelämältä ja oppilaitokselta
  • Muodostetaan yhdessä työelämän kanssa tarvittavasta osaamisesta tulevaisuudenkuva. Tulevaisuudenkuvan luomisessa hyödynnetään teknologiateollisuuden tutkimuksissa esim. tutkimus näyttötutkintojen työelämävaikutuksista, 2010 tulevasta kehityksestä.
  • Tulevaisuudenkuva lähtökohtana analysoidaan oppilaitoskohtaisten tavoitteiden edellyttämä nykyosaamistaso ja käytössä olevien oppimisympäristöjen nykytaso sekä laaditaan suunnitelmat puuttuvan osaamisen haltuun ottamiseksi.
    • Kehittämistoiminta toteutetaan yhdessä työelämän kanssa.
      Toiminnassa hyödynnetään eri osapuolten osaamista ja
      asiantuntemusta sekä vahvistetaan työelämän ja oppilaitosten
      välistä asiantuntijavaihtoa.

• Otetaan käyttöön Sedu Lapuan toimipisteen 2012 valmistuva
      metallialan oppimiskeskus ja kohdennetaan Sedu Seinäjoen
      käytössä olevat resurssit tehokkaasti yrityskentän tarpeisiin

• Kehitetään yhteistyömalleja laitehankinnoissa alueen yritysten ja Sopimushankkijat II -ESR-projektin kanssa.

kaavio.jpg

Lisätietoja:
MOM - hankkeen projektipäällikkö
Pertti Lepola, IWE
puh. 020 124 4877 tai 040 868 0754
etunimi.sukunimi@sedu.fi
Sedu Aikuiskoulutus
Rastaantaival 2,
60200 Seinäjoki

Hankkeen rahoittamiseen on osallistunut ELY-keskus.
 ELY_keskus.JPG
Esitteet