Etusivu / Esittely / Projektit / 50+ osaajat työssä

50+ osaajat työssä
Keinoja yli 50-vuotiaiden työssä jatkamisen tukemiseen

Hankkeen kesto: 1.11.2012 - 31.12.2013

50+ osaajat työssä -projekti tähtää työurien pidentämiseen.
Projektissa rakennetaan ja testataan palveluita, joiden avulla työpaikat voivat tukea yli 50-vuotiaita työntekijöitään jatkamaan työssään pidempään. Projektin aikana kehitetään räätälöidysti ja yhteistyössä työpaikkojen kanssa toimintamalleja, joiden avulla suunnitellaan ja toteutetaan uusia palvelukokonaisuuksia yli 50-vuotiaiden työssä pysymisen tukemiseksi.

Yhteistä kehittämistä työpaikkojen kanssa
Sedu Aikuiskoulutus tekee yhteistyötä hankkeen puitteissa 2 - 4 työpaikan kanssa. Projektissa työskentelevät oppilaitokset räätälöivät palvelut vastaamaan mukana olevien työpaikkojen tarpeita. Samalla kehitetään oppilaitosten palvelujen tuotteistamista.
Esimerkkejä mahdollisista oppilaitosten palveluista:
• Teemakoulutukset ja työyhteisön kehittämisprosessit tukemassa työssä pysymistä
• Mentorointiprosessit
• Hiljaisen tiedon siirtäminen ja osaamisen jakaminen työyhteisössä
• Työhyvinvointia tukevat valmennukset yli 50-vuotiaille
• Muu yhteistyössä kehitettävä yli 50-vuotiaiden työssä pysymistä ja eri-ikäisten yhteistyötä työyhteisössä tukeva palvelu

Projektiverkosto
Projektiverkoston tarkoituksena on tukea alueellista palveluiden kehittämistyötä. Yhdessä opitaan rakentamaan yli 50-vuotiaiden henkilöiden työssä pysymistä tukevia toimivia palvelutuotteita ja toteuttamaan niitä. Lisäksi mallinnetaan työpaikkayhteistyötä. Osaamisen kehittäminen yhdessä edistää palvelukokonaisuuksien ja työpaikkayhteistyön toteuttamista oppilaitostasolla.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään liittyvää projektia koordinoi Edupoli.
Projektissa ovat mukana myös:
• Sedu Aikuiskoulutus
• Ekami, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto