Etusivu / Esittely / Projektit / Projektiuutiset

Vihreää hoivaa

Sedu Aikuiskoulutus on aloittanut 1.10.2011 esiselvityshankkeen, jonka tavoitteena on selvittää Green Care toiminnan mahdollisuuksia Etelä-Pohjanmaalla. Hankkeen kohderyhmänä on neljän Etelä-Pohjanmaan Leader-alueella toimivat hyvinvointi- ja kasvatuspalveluja hankkivat ja tuottavat tahot sekä maaseudun yrittäjät, jotka ovat kiinnostuneita tuottamaan edellä mainittuja palveluja.

Green Care -toiminta tarkoittaa luonnon ja maaseutuympäristön (kasvien, eläinten, arkirutiinien, yhteisöllisyyden ja hiljaisuuden) hyödyntämistä hyvinvoinnin lähteenä. Toiminnan tavoitteena on lisätä henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Alan toimijoille on yhteistä ammattitaitoinen, koulutukseen ja pätevyyteen perustuva ohjaustyö asiakkaiden palvelemiseksi.

Esiselvityshanke on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle projektipäällikkö Päivi Haanpään kiertäessä ympäri maakuntaa kertomassa hankkeesta ja vihreän hoivan ideologiasta. Haanpää on jalkautunut tiedotustilaisuuksiin julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajien pariin, kuntien maaseutu-, elinkeino- ja sivistystoimien toimijoiden pariin. Jatkossa pyritään tavoittamaan myös yksityisen hoivan tuottajat sekä maatalousyrittäjät.

Vihreästä hoivasta ollaan oltu innostuneita ja tuntuu, että Green care -tyyppisille palveluille on kysyntää, kertoo Haanpää. Toiminta mahdollistaa maaseutuyrittäjien elinkeinon laajentamisen ja liiketoiminnan kasvun.

Ota yhteyttä, mikäli näet mahdollisuuksia tai kiinnostut Green Care -toiminnasta.
projektipäällikkö Päivi Haanpää, puh. 040 868 0185, s-posti etunimi.sukunimi@sedu.fi

ELY_keskus.JPG Lippu_ja_lause_pieni.jpg Logo_Leader_RGB_.jpg